foto: Publicitātes foto
Atbalsta tālrunis azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem aizsāk akciju “Pie telefona eksperts”
Sabiedrība
2021. gada 13. decembris, 17:24

Atbalsta tālrunis azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem aizsāk akciju “Pie telefona eksperts”

Jauns.lv

Lai palīdzētu cilvēkiem, kuri saskārušies ar azartspēļu atkarību, kā arī viņu tuviniekiem un citiem līdzcilvēkiem, decembra mēnesī atbalsta tālrunis azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem aizsāk akciju “Pie telefona eksperts”.

Atbalsta tālrunis 29 323 202 darbojas katru dienu no plkst. 12.00 līdz 20.00.

17.decembrī no plkst. 12.00 – 17.00 pie tālruņa atbildēs sertificēta mākslas terapeite Inga Bitēna, kura ir arī Rīgas Stradiņu Universitātes pasniedzēja, Minesotas programmas grupas vadītāja.

Inga Bitēna ikdienā strādā gan privātpraksē, gan rehabilitācijas centrā "Tērvete" un slimnīcas "Ģintermuiža" motivācijas centrā. Pamatdarbs saistīts ar atkarīgo pacientu ārstēšanu. Inga strādā gan individuāli, gan grupā, ar pieaugušajiem, pusaudžiem un bērniem. Paralēli darbam, Inga piedalās dažādos projektos veselības aprūpes jomā, uzlabo zināšanas un dalās ar pieredzi konferencēs un semināros. Lai palīdzētu pēc iespējas plašākam cilvēku lokam, Inga sociālajos tīklos raksta par cilvēku psihisko veselību, 2021.gadā piedalījās diskusijā festivālā "LAMPA", publicējās laikrakstos "Mūsu psiholoģija" un "Ārsts.lv" un piedalījās Latvijas Radio 1 raidījumā "MONOPOLS".

20.decembrī no plkst. 12.00 – 17.00 pie tālruņa atbildēs izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas konsultante atkarību mazināšanas jautājumos Elīna Brila.

Elīna varēs atbildēt par interesējošiem jautājumiem par Pašatteikušos personu reģistru - sevis iekļaušanu un izslēgšanu no tā, sniegt atbalstu saistībā ar azartstpēļu problēmām, izstāstīt par inspekcijas piedāvāto palīdzību azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem, izstāstīt par atkarības uzvedības cēloņiem un citiem interesējošiem jautājumiem par azartspēļu atkarību.

Pārējā laikā katru dienu no plkst.12.00 – 20.00 uz zvaniem atbild īpaši sagatavoti Krīžu un konsultāciju centra Skalbes speciālisti, kuri palīdz zvanītājam atpazīt atkarības pazīmes, uzzināt, kādi ir pirmie soļi, lai uzsāktu cīņu ar atkarību, noskaidrot efektīvākās ārstniecības veidus, kā arī informē par Pašatteikušos personu reģistru.

Pašlaik šis ir vienīgais specializētais atbalsts pa tālruni tiem, kas saskaras ar azartspēļu ietekmi.

Atbalsta tālrunis 29 323 202 azartspēļu atkarīgajiem un viņu līdzcilvēkiem darbojas kopš 2018. gada. Patreiz Krīžu un konsultāciju centrs Skalbes sadarbībā ar Latvijas Spēļu biznesa asociāciju paplašina azartspēļu atkarības atbalsta tālruņa pieejamību.