foto: Kuldīgas novada dome
Ģimenes ārstes-antivakseres vietā Snēpelē stājas vakcinācijas atbalstītāja; Zauere pievērsusies "jaunajai medicīnai"
Snēpeles pagastā darbu uzsākusi jauna ģimenes ārste – Inese Zīle, kura nomainījusi no darba atstādināto dakteri-antivakseri.
Novadu ziņas
2021. gada 10. decembris, 05:47

Ģimenes ārstes-antivakseres vietā Snēpelē stājas vakcinācijas atbalstītāja; Zauere pievērsusies "jaunajai medicīnai"

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pēc četru nevakcinēto ģimenes ārstu prakšu likvidēšanas visskarbākā situācija izvērtās Kuldīgas pusē, kur bez sava daktera palika simtiem iedzīvotāju. Visskaudrākā situācija izveidojās Snēpeles pagastā, bet nu problēma atrisināta: iepriekšējās ģimenes ārstes Zandas Zaueres vietā stājusies kaimiņpagastos praktizējošā mediķe Inese Zīle.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Snēpelniekiem tikai trīs nedēļas bija neziņa par jauno ģimenes ārstu. Nu Kuldīgas novada dome informē: “6. decembrī Snēpeles pagastā darbu sākusi ģimenes ārste Inese Zīle. Viņa turpmāk Snēpeles pagastmājā pieņems pacientus pirmdienās, bet ārsta palīdze Brigita Jansone – arī ceturtdienās.”

Snēpelnieki priecīgi par jauno dakterīti

“Iepriekš ziņojām, ka no 15. novembra Nacionālais veselības dienests pārtrauca līgumu ar ģimenes ārsti Zandu Zaueri, kura pieņēma pacientus Kuldīgā un Snēpelē. Snēpeles pagasta pārvaldes vadītāja Aiga Bulava stāsta, ka šī situācija pagasta iedzīvotājos radījusi lielu satraukumu. Iedzīvotāji ir priecīgi, ka ārsts ir atrasts un nebūs nekur jābrauc.

Dr. Inesei Zīlei jau ir ārsta prakse Kuldīgas novada Vārmes, Kabiles un Turlavas pagastā. Dr. Zīle stāsta, ka vairāki Snēpeles pacienti jau bija pārreģistrējušies pie viņas Turlavā, bet, lai visus pieņemtu, vieglāk tomēr ir reizi nedēļā aizbraukt uz Snēpeli. Viņa saka, ka ar lielāko prieku redzētu kādu jaunu ģimenes ārstu, jo darba esot ļoti daudz. Šobrīd pie esošajiem pacientiem nākuši klāt apmēram 100 snēpelnieku, bet noteikti būšot vēl,” raksta Kuldīgas novada pašvaldība savā “Facebook” kontā.

Tie iedzīvotāji, kas vēl nav pārreģistrējušies pie cita ģimenes ārsta, to var izdarīt, aizpildot anketu Snēpeles pagasta pārvaldē un piereģistrējoties pie Dr. Zīles, informē pašvaldība. Jaunā Snēpeles pagasta ģimenes ārste strādās pagastmājā speciāli ārsta praksei pirms vairāk nekā trim gadiem ierīkotajā kabinetā, kuru novembra vidū nācās pamest Zandai Zauerei.

Snēpelnieki sociālajos tīklos pauž atbalstu dakterei Inesei Zīlei:

Renāte Bērziņa: "Lai veselība, izturība un veiksme jaukajai dakterītei Inesei!"

Evita Bādere: “Forša dakterīte. Būtu pieņemšana Kuldīgā, arī es ietu.”

Zane Zvaigzne Podkalne: “Ļoti laba ārste.”

Neizprot antivakseru “argumentus”

Atšķirībā no iepriekšējās pagasta ārstes Zaueres, Inese Zīle vakcināciju pret Covid-19 nenoliedz, bet tieši otrādi – atbalsta. Viņa bija viena no pirmajām ģimenes ārstēm, kura šī gada sākumā vakcināciju uzsāka Viduskurzemē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Inese Zīle par vakcināciju šī gada pavasarī:

Marta sākumā intervijā Latvijas Televīzijai viņa teica, ka ir izbrīnīta par vakcinācijas pretinieku “argumentiem”. Viņa spiesta atbildēt uz pacientu jautājumu, vai vakcīnās nav čips un baterija, un tas nogurdina vairāk nekā 30 cilvēku vakcinācija vienas dienas laikā: “Par tiem čipiem un baterijām ir pats stulbākais, ko esam dzirdējuši – ka vakcīnā ir čips. Bet ir, kas tam tic.”

Iepriekšējā daktere studēs “jauno medicīnu”

Kad Jauns.lv no darba atstādinātajai iepriekšējai Snēpeles ārstei Zauerei jautāja, ko viņa plāno darīt un vai vakcinēsies, viņa atbildēja: „Ziemas periodu gribu veltīt mācībām, tālāk laiks rādīs, ko darīt. Vakcinēties neplānoju.”

Viņa domājot apgūt „kursus jaunajā vācu medicīnā”, sīkāk nepaskaidrojot, kas ir šī „jaunā vācu medicīna”.

Internetā atrodamā informācija liecina, ka „jaunās vācu medicīnas” metodes pamatā ir dr. Raiha Hamera atklājums, kura moto ir “Izdziedināties caur atmiņu”. Tā „pārliecinoši parādot, ka daudzu slimību pamatā ir psihiskas problēmas jeb psihosomatika (“konflikti”), ar kurām psihe nav tikusi galā un kuras tiek pārdzīvotas bioloģiski”.

Pēc visa spriežot, Zaueres nostāju vakcinācijas jautājumā arī iespaidojusi mazzināmas kristiešu draudzes „Dieva mājas” mācība, kuras sanāksmes notiek Rīgā, Liepājā un Kuldīgā. „YouTube” ir atrodama Zaueres uzstāšanās kādā draudzes saietā Liepājā - „Vārds tapa miesa”, kurā viņa savu ārstes praksi pamato ar Bībeles atziņām.

Garīgo pārdomu sprediķī „Ieskats par epidēmijām Bībelē” draudzes mācītājs Pauls Oleksa, kurš, starp citu, arī pārslimojis Covid-19, uz jautājumu, vai nepieciešams vakcinēties saka, ka nevajag klausīties ne vakcinācijas noliedzēju, ne propagandētāju viedoklī, jo tas tikai „sapotēs smadzenes”. Vajag aiziet „savā kambarī”, lūgties un gaidīt Dieva atbildi. Visaugstākais tad arī pateikšot, vajag vai nevajag vakcinēties. Acīmredzot, Zauerei Dievs bija pateicis “nē” vakcinācijai.