foto: Twitter/ Edgars Rinkēvičs
Sliktas redzamības dēļ "airBaltic" lidmašīna Rīgas lidostā nobraukusi no manevrēšanas ceļa
Sabiedrība
2021. gada 3. decembris, 12:51

Sliktas redzamības dēļ "airBaltic" lidmašīna Rīgas lidostā nobraukusi no manevrēšanas ceļa

Jauns.lv

Lidostā "Rīga" noticis aviācijas negadījums, "airBaltic" gaisa kuģim, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas, sliktas redzamības dēļ nobraucot no manevrēšanas ceļa, informē lidosta.

Lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts. Atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

"airBaltic" apstiprina, ka spēcīgas snigšanas dēļ tās reiss BT102 no Stokholmas uz Rīgu ar lidmašīnu Airbus A220-300 noslīdēja no skrejceļa nosēšanās laikā lidostā "Rīga".

Aviokompānija skaidro, ka neviens pasažieris nav guvis savainojumus, un visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.

"airBaltic" norāda, ka strādā ciešā sadarbībā ar iestādēm un vēlāk sniegs papildu informāciju, kā arī atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests apstiprina, ka pasažieri un apkalpe evakuēti, cietušo nav.

Lidmašīnā atradies arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Sociālajā tīklā "Twitter" ministrs raksta, ka šī viņam bijusi neaizmirstama nedēļa - "atgriežoties Rīgā, Stokholmas lidmašīna noslīdēja no skrejceļa. Cik saprotu, tad nekas nopietns nevienam nav atgadījies."

Viņš arī pateicās "airBaltic" apkalpei, lidostas darbiniekiem, ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem par ātru rīcību un profesionalitāti.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

Šobrīd skrejceļa izmantošana kā izlidojošajiem, tā ielidojošajiem reisiem ir slēgta līdz plkst.15. Ielidojošie reisi tiek novirzīti uz citu valstu lidostām, savukārt izlidojošo reisu izlidošana kavēsies.

Vincevs pastāstīja, ka šobrīd ir informācija, ka kavējas deviņi izlidojošie un trīs ielidojošie reisi.