foto: Vida Press
Kuldīdzniece murgo par rupju tēviņu, pāvilostniekus tracina ziņa par kaķiem, Ventspilī skrejriteni ietērpj sejas maskā: kriminālā province
Kāds iedzēris daugavpilietis bija iedomājies, ka viņam ir pa spēkam kailām rokām sadauzīt autostāvvietā nolikto automašīnu stiklus. Savu spēku viņam neizdevās pārlieku demonstrēt, jo “brašulis” ātri vien nonāca pašvaldības policijas aizgādībā.
2021. gada 20. novembris, 05:42

Kuldīdzniece murgo par rupju tēviņu, pāvilostniekus tracina ziņa par kaķiem, Ventspilī skrejriteni ietērpj sejas maskā: kriminālā province

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kāda kuldīdzniece, vientulībā guļot mīkstos pēļos, bija tik lielu murgu pārņemta, ka iztēlojās, kā viņai dusēt traucē blakus esošais iedomu vīrietis un lūdza pašvaldības policiju viņu atbrīvot no uzmācīgā tēviņa. Savukārt kāds ventspilnieks, kurš it nemaz nedomāja gulēt, devās ielās ar skrejriteni un, lai viņu nepamanītu, sejas masku uzmauca virsū nevis sev, bet gan skrejošajam transportlīdzeklim.

Nakts laikā pastaigāties bija izgājis arī kāds nemierīgs Daugavpils jauneklis, kurš kailām rokām sāka dauzīt stāvvietā novieto automašīnu logus. Bet Saldus pašvaldības policijai nekādi neizdodas notvert mūsu tautiešus – padomju okupantu tikumu mantiniekus, kuri turpina piegānīt Zvārdes pagastu tāpat kā sarkanarmieši. Savukārt pāvilostniekus nemierīgus padarījis vietvaras paziņojums par Jūras ielas kaķu koloniju, no kura varēja noprast, ka nu vienai no Dienvidkurzemes novada domes struktūrvienībām galvenais uzdevums būšot slaktēt ņaudētājus. Pašvaldības pārvaldes vadītājs apgalvo, ka vietējie šo ziņu esot pārpratuši un neviens murus negrasās sūtīt jūrskolā, kaut arī jūra turpat vien ir, tikai dažu metru attālumā. 

Kuldīdzniekiem rādās traucējošas halucinācijas

foto: Vida Press
Kāda kuldīdzniece vienatnē guļot bija tā sasapņojusies, ka ne tikai iztēlojās vīru sev blakus, bet arī mocījās no tā pārlieku lielās uzmācības tā, ka palīgos bija jāsauc pašvaldības policija.

Lasot Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieka Kaspara Šabāna atskaites vietējā laikrakstā “Kurzemnieks” par pagājušajā nedēļā paveikto, rādās, ka daļa kuldīdznieku piedzīvo halucinācijas ar neizskaidrojamiem traucējošiem trokšņiem un darbībām. Lūk, tikai daži dīvainie izsaukumi, uz kuriem traukušies Kuldīgas municipāļi:

* Zvans no sievietes: vīrs traucējot gulēt. Pārbaudīts, bet vīrs tur neatrodas. Ieteikts zvanīt tad, kad vīrs ir mājās.

* Zvana sieviete, ka viņas dēls, pie kura atrodas mazdēls, ir reibumā. Aizbraucam, bet vīrietis ir skaidrā.

* Signāls: viesu nama īrnieku bērni uzvedas skaļi, spīdina lāzerus un lukturus. Tomēr tur viss ir kluss.

Padomju militāristu tradīcijas Zvārdē turpina mūsu šmucīgie tautieši

foto: Saldus novada pašvaldība
Tagad Zvārdes mežus vairs nepiegāna okupantu karaspēks, bet gan viņu mantinieki – daži mūsu tautieši.

Nobirstot koku lapām, mežos, krūmājos, grāvju malās un citur dabā pavīd nepatīkama aina: kādi nevīžas pamanījušies savus mēslus un gružus nevis godīgi aiznest līdz atkritumu urnai vai aizvest uz izgāztuvi, bet gan “paslēpt” mežā. Pirms gadiem trīsdesmit cīnījāmies, lai no Zvārdes poligona izdabūtu padomju militāristus. Okupantus izdzinām, bet nu viņu vietu ieņēmusi mūsu pašu “piektā kolonna”, kura turpina noplicināt un gandēt Zvārdes pagastu. Saldus novada pašvaldība informē:

“Saldus novada pašvaldības policija Zvārdes un Novadnieku pagastos konstatējusi ļoti negatīvu tendenci – meža teritorijās un notekgrāvjos tiek nelegāli izgāzti sadzīves atkritumi un būvgruži. Policijas darbinieki, apsekojot lokācijas, secināja, ka ilgākā laika posmā tur neatļauti izgāzti atkritumu maisi ar celtniecības atkritumiem, automašīnu riepas un citi būvgruži.

Vēršam iedzīvotāju uzmanību, ka Atkritumu apsaimniekošanas likuma 43. pantā noteikts, ka par šādiem pārkāpumiem fiziskai personai var piemērot sodu no 70 līdz 1000 eiro, bet juridiskai personai – no 250 līdz 2800 eiro.

Saldus novada pašvaldības policija aicina problēmas risināšanā iesaistīties arī iedzīvotājus – ja iedzīvotājiem ir informācija par neatļautu dabas piesārņošanu, lūgums ziņot pašvaldības policijai, zvanot uz tālruni 63825000 vai sūtot ziņu uz e-pasta adresi policija@saldus.lv . Anonimitāte garantēta.”

Pāvilostniekus tracina pašvaldības paziņojums par kaķiem

foto: pavilosta.lv
Pāvilostniekus ne pa jokam satraucis pašvaldības publicētais paziņojums ar skaista minča foto un tekstu, ka vietvara grasoties ķerties pie “galējām sankcijām”, lai likvidētu kaķu koloniju Jūras ielas stāvlaukumā.

Pāvilosta ir slavena ar to, ka tur visas ielas ved uz jūru (tāpat kā visi ceļi ved uz Romu), to skaitā, protams, arī Jūras iela. Daudzus vietējos iedzīvotājus ne pa jokam satraucis paziņojums pašvaldības mājas lapā, ka tur nav vietas kaķiem.

Vietnē pavilosta.lv publicēts paziņojums: “Pāvilostā, Jūras ielas stāvlaukumā, cilvēku bezatbildības un bezrūpības rezultātā izveidojusies pamestu kaķu kolonija. Pāvilostas pārvalde, pirms galēju sankciju pielietošanas un kaķu kolonijas likvidēšanas, lūdz atsaukties cilvēkus, kuri vēlētos šiem kaķiem dot mājas un uzņemties rūpes par kādu no viņiem. Vairāk informācijas pa telefonu 25636253.”

Tā nu pāvilostnieki nāca pie atziņas, ka jaunizveidotā Dienvidkurzemes novada Pāvilostas un Sakas pagasta pārvalde nolēmusi nodarboties ar kaķu galināšanu un kaķēnu sūtīšanu uz jūrskolu. Sociālajos tīklos parādījās kaķumīļu sašutuši ieraksti, ka nu pašvaldība nodarbošoties ar nelaimīgo ņaudētāju slaktēšanu.

Kā tad tur viss īsti ir, steidzās skaidrot laikraksts “Kurzemes Vārds”, kurš drīz vien nodrukāja pāvilostniekus nomierinošu rakstu, tam liekot virsrakstu “Kaķu koloniju Pāvilostā glābs, nevis likvidēs”.

Pāvilostas un Sakas pārvaldnieks Arvils Jurķelis “Kurzemes Vārdam” skaidroja, ka kaķus neviens negrasoties likvidēt. Teksts un aicinājums pašvaldības mājaslapā esot ”noformulējies nedaudz provocējošāks, lai cilvēkus mudinātu uz aktīvāku rīcību”:

“Šobrīd ir vienošanās, ka uzņēmums, kas Dienvidkurzemes novadā nodarbojas ar dzīvnieku ķeršanu un sterilizācijas organizēšanu, apsekos kaķu koloniju, lai noteiktu, kādā stāvoklī tie ir. Paralēli esmu runājis ar biedrību “Dzīvnieku SOS” un vēl vienu brīvprātīgo no Ventspils, kuri teikuši, ka slimos kaķīšus paņems pie sevis, izārstēs un palīdzēs atrast saimniekus. Tas jau ir publikācijas pozitīvais rezultāts.”

Skarbāks teksts publicēts tādēļ, lai parādītu cilvēkiem, kas notiek ar dzīvniekiem, kurus vienkārši pamet. Noķert, sterilizēt un palaist atpakaļ ziemas apstākļos kaķiem būtu bēdīgs risinājums. Kaķu kolonijā ir arī pāris mēnešus veci kaķēni un grūsna kaķene, novēroja “Kurzemes Vārds”. Dzīvniekus baro makšķernieki un tuvējā pilsētas rajona iedzīvotāji, kas uzslējuši kaķiem mājiņu, kur patverties no vēja.

Ventspilnieks skrejriteni ieslēpj sejas maskā

foto: Ventspils pašvaldības policija
Kāds radošs, jauns ventspilnieks, lai viņu nepamanītu policisti, skrejriteņa lukturim virsū bija uzmaucis sejas masku.

Pagājušajā nedēļā, kad nakts laikā pandēmijas dēļ bija noteikta stingrā mājas cietsēde, kāds Ventspils jauneklis Lāčplēša dienas pēdējā stundā, lai izbēgtu no soda, savam skrejritenim virsū bija uzmaucis sejas masku. Šī inovācija gan viņam nepalīdzēja aizskriet no likumsargiem. Ventspils pašvaldības policija informē:

“Pulksten 23.15 pašvaldības policijas darbinieki, patrulējot Inženieru ielā, pamanīja jaunieti uz elektroskrejriteņa. Apturot jaunieti, noskaidrots, ka viņš atrodas uz ielas bez attaisnojoša iemesla un bez aizpildīta pašapliecinājuma. Apskatot elektroskrejriteni, konstatēts, ka tā priekšējais lukturis aizklāts ar sejas masku, iespējams, lai braucēju būtu grūtāk pamanīt nakts tumsā. Par šādu rīcību jaunietim piemērots naudas sods 25 eiro apmērā.”

Daugavpilietis kailām dūrēm dauza auto

Savukārt Daugavpilī mājsēdes laikā kāds “varonis” centies satiksmes situāciju ietekmēt vēl dīvaināk - ar plikām rokām izsist auto logus, kas daudziem nevarētu būt pa spēkam, sevišķi jau pārmēru sadzērušamies Latvijas otrās lielākās pilsētas jaunietim. Viņa neizdevušos “varonību” piefiksējušas videonovērošanas kameras. Daugavpils pašvaldības policija ziņo:

“Aizvadītās nedēļas nogalē īsi pirms pusnakts Daugavpils pašvaldības policijas videonovērošanas posteņa darbinieki pamanīja, ka vienā no pilsētas mikrorajoniem kāds vīrietis ar dūri mēģina izsist logu sākumā vienai, bet pēc tam - citai automašīnai. Kad tas viņam neizdevās, vīrietis vienai no automašīnām atlieca atpakaļskata spoguli.
Par notiekošo tika informēta tuvākās pašvaldības policijas mobilā patruļgrupa.

Sekojot videonovērošanas posteņa darbinieku norādījumiem, policijas darbinieki drīz vien netālu no notikuma vietas aizturēja minēto vīrieti. Apstiprinājās arī policistu aizdomas, ka likumpārkāpējs ir alkohola reibumā.

Taujāts par notikušo, iereibušais vīrietis nemācēja pamatot savas rīcības motīvus, vien paskaidroja, ka ir iedzēris un savu vainu nodarītajā atzina. Nebija vīrietim arī attaisnojoša iemesla atrasties ārpus dzīves vietas mājsēdes laikā. Saistībā ar notikušo tika uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi - par sīko huligānismu un par mājsēdes neievērošanu.”