foto: Ivars Soikāns/LETA
58 gadu vecumā negaidīti miris "Ditton nama" līdzīpašnieks Vladislavs Drīksne
Vladislavs Drīksne.
Sabiedrība
2021. gada 5. novembris, 14:04

58 gadu vecumā negaidīti miris "Ditton nama" līdzīpašnieks Vladislavs Drīksne

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien mūžībā devies AS "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" lielākais akcionārs un bijušais Daugavpils domes deputāts Vladislavs Drīksne, atklāja SIA "Ditton nams", kur Drīksne bija līdzīpašnieks.

Uzņēmumā pauda, ka tā dibinātāja un vadītāja sirds beigusi pukstēt pēkšņi 58.dzīves gadā.

"Mūžībā aizgājis talantīgs vadītājs, savu ģimeni mīlošs tēvs, dzimto pilsētu Daugavpili mīlošs cilvēks, kas atdeva savas zināšanas un enerģiju izaugsmei un labklājībai, dzīvespriecīgs, ar smalku humora izjūtu apveltīts, sportisks un aktīvu dzīvesveidu mīlošs cilvēks, kurš izpelnījies kolēģu autoritāti un cieņu ar savu atsaucību, godīgumu un laipnību," uzsver "Ditton nams".

Laikā no 2002. līdz 2007.gadam Drīksne bija Daugavpils domes deputāts, 2005.-2007.gadā - Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks.

Pilsētas pašvaldībā uzsver, ka Drīksne bija viens no pilsētā pazīstamākajiem uzņēmējiem.

Pēc uzņēmuma sniegtajiem datiem, "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" lielākie akcionāri ir Drīksne - 19,92%, SIA "MAX Invest Holding" - 13,63%, SIA "Maleks S" - 13,56% un SIA "Dvinsk MNG" - 9,46%. Uzņēmuma akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Drīksnem pieder 25% kapitāldaļu "Ditton nams", SIA "Ditton biznesa parks" un SIA "Sventes krasts". Viņam ir kapitāldaļas arī SIA "Ditton FC", liecina "Firmas.lv" dati. Viņš ir bijis līdzīpašnieks arī virknē citu uzņēmumu.

Drīksnes vārds 2019.gadā bija saistīts ar aizturēšanās un kriminālprocesu par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no Eiropas Savienības Reģionālā attīstības fonda.

Svētdien, 7.novembrī, plkst.15, Daugavpils Jēzus Sirds baznīcā notiks aizlūgums par Drīksni. Aizlūguma tiešraidi varēs vērot dievnama "Facebook" lapā. Baznīcā uzsver, ka dievkalpojumi tiek svinēti bez ticīgo līdzdalības, taču tiek translēti "Facebook".