Politika

Raimonds Bergmanis nosauc cilvēkus, kuri varētu strādāt viņa komandā

Jauns.lv

Aizsardzības ministra amatā apstiprinātā Raimonda Bergmaņa (Zaļo un zemnieku savienība) preses sekretāre, iespējams, būs bijušā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece Līga Krapāne.

Raimonds Bergmanis nosauc cilvēkus, kuri varētu st...

Bergmanis trešdien pēc apstiprināšanas amatā žurnālistiem norādīja, ka pagaidām ar Krapāni nav panākta galīgā vienošanās, taču "viņš ļoti cer, ka tā tiks panākta".

Krapāne aģentūrai BNS norādīja, ka vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai kļūt par Bergmaņa preses sekretāri. "Man nav jāsteidzās ar šī lēmuma pieņemšanu. Vēl ir pietiekami daudz laika," viņa teica. Vienlaikus Krapāne nevēlējās atklāt, kad pieņems lēmumu.

Bergmanis arī atklāja vairāku citu viņa komandas locekļu vārdu.

Aizsardzības ministrs teica, ka darbam viņa komandā uzrunāts arī bijušais Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš. Vēstīts arī, ka Kažociņš strādās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejā. "Droši vien paliks arī Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs," piebilda Bergmanis.

Bergmaņa biroja vadītāja būs Ieva Jirgensone, kura vairākus gadus strādājusi NATO pārstāvniecībā. Par Bergmaņa padomnieku juridiskajos un vispārīgajos jautājumos strādās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku brigādes vecākais jurists Kaspars Ķikste. Militārajos jautājumos par padomnieku Bergmanim strādās Andris Rozītis, kurš 17 gadus ir dienējis NBS, informēja nule amatā apstiprinātais aizsardzības ministrs.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Saeima trešdien ārkārtas sēdē apstiprināja Bergmani aizsardzības ministra amatā.

Līdzšinējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis stājies Latvijas Valsts prezidenta amatā.

Jaunais aizsardzības ministrs dzimis 1966.gadā. Viņš ir precējies, ģimenē aug trīs bērni.

Viņš ir Latvijas Zaļās partijas biedrs, Saeimas deputāts un NATO Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas pastāvīgais pārstāvis.

Bergmanis ir strādājis Rekrutēšanas un jaunsardzes centrā par speciālistu, Aizsardzības ministrijā par militārās izglītības nodaļas vecāko referentu un valsts sekretāra padomnieku.

Viņš ir bijis apmācību instruktors NBS Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestā. Bergmanis ir bijis treneris Latvijas Nacionālajā sporta skolā, instruktors Latvijas Sporta pārvaldē un izglītības ministrijas sporta departamentā.

Bergmanis ir absolvējis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu sporta pedagoģijā. Viņam ir arī maģistra grāds kvalifikācijā inženieris - ķīmiķis, kas iegūts Rīgas Tehniskajā universitātē.

Politiķis arī ir dienējis PSRS bruņotajos spēkos.

Viņš darbojas vairākās olimpiešu kustībās. 2014.gadā Bergmanis saņēmis Atzinības krustu, viņam piešķirta 1991.gada barikāžu piemiņas zīme. Bergmanim ir 43 dažādi militārie apbalvojumi, liecina kandidāta CV, kas publicēts Saeimas mājas lapā.

Kļūstot par aizsardzības ministru, Bergmanis gatavojas nolikt 12.Saeimas deputāta mandātu. Intervijā aģentūrai BNS Bergmanis iepriekš izteicās, ka abus amatus apvienot nespētu.

BNS