Politika
2021. gada 21. oktobris, 10:28

Kalniete: Navaļnijs sevi ziedo, lai tuvinātu laiku, kad Putina režīms Krievijā būs pagātne

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta ikgadējo Saharova balvu, ko piešķir par domas brīvību un cīņu par cilvēktiesībām, 2021. gadā saņems Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Izvēloties viņu par prestižās balvas laureātu, Eiropas Parlaments atzīst Alekseja Navaļnija milzīgo personīgo drosmi un atkārtoti uzsver nelokāmo prasību viņa tūlītējai atbrīvošanai no ieslodzījuma. Saharova balvas pasniegšanas ceremonija notiks 15. decembrī Strasbūrā.

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte: "Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, tāpat kā savulaik akadēmiķis Andrejs Saharovs, ir stājies pretī diktatūrai. Viņš ir varonis, kas sevi ziedo, lai tuvinātu laiku, kad Putina režīms būs pagātne un krievu tauta atgūs izvēles, vārda un domas brīvību, tiesības pašiem noteikt savu un savas valsts nākotni."

Aleksejs Navaļnijs pašlaik Krievijā ir ieslodzīts stingra režīma soda kolonijā. Šī gada vasarā Krievijas tiesa politiķa reģionālos birojus un viņa izveidoto Korupcijas apkarošanas fondu pasludināja ārpus likuma, klasificējot tos kā Krievijas varas iestādēm nevēlamus ekstrēmistu grupējumus.

"Eiropas Tautas partijas grupa ir stingri nosodījusi gan pagājušā gada augustā notikušo Alekseja Navaļnija slepkavības mēģinājumu, gan Krievijas tiesas politiski motivēto lēmumu piespriest viņam cietumsodu. Aleksejs Navaļnijs ir nekavējoties un bez nosacījumiem jāatbrīvo no ieslodzījuma, bet visiem atbildīgajiem, kuri organizēja uzbrukumu un, safabricējot tiesas spriedumu, klaji ņirgājās par taisnīgas tiesas pamatprincipiem, ir jābūt iekļautiem Eiropas Savienības sankciju sarakstā," norāda S. Kalniete.

foto: Publicitātes
Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete.

Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete pārstāv partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, strādā Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejās, Drošības un aizsardzības apakškomitejā, kā arī īpašajā komitejā par ārvalstu iejaukšanos Eiropas Savienības demokrātiskajos procesos, tai skaitā plaši izmantojot dezinformāciju. Deputāte aktīvi darbojas Austrumu partnerības ietvaros, lai sekmētu demokrātiskos procesus tādās valstīs kā Ukraina, Moldova, Gruzija un citas.

Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. Pašlaik labēji centriskajā politiskā grupā strādā 178 deputāti no visām ES dalībvalstīm. Nevalstiskās organizācijas “VoteWatch Europe” reitingā Sandra Kalniete ierindota starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem.

Raksts sadarbībā ar ETP grupu Eiropas Parlamentā