foto: LETA arhīvs (Ieva Leiniša)
Pēc saslimšanas ar Covid-19 miris bijušais CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars (8.06.1962.- 20.10.2021.).
Sabiedrība
2021. gada 20. oktobris, 17:53

Pēc saslimšanas ar Covid-19 miris bijušais CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Jauns.lv

Trešdien, 20. oktobrī, 59 gadu vecumā miris bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas, viņš miris pēc inficēšanās ar Covid-19.

Cimdars bija Latvijas politiķis un sabiedrisks darbinieks, bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs (1997—2019).

Cimdars šovasar bija starp partijas "Latvija pirmajā vietā" dibinātājiem un ģenerālsekretārs. Viņa pārstāvētā partija iestājās pret obligāto vakcināciju.

Kā paziņojumā medijiem norāda ģimene, Cimdara dzīves ceļš aizsākās 1962. gadā Jelgavā - pilsētā, kuru mīlējis un kur pavadījis visu savu mūžu.

Jelgavā Cimdars beidza Latvijas Lauksaimniecības Universitāti, vēlāk 2009. gadā ieguva sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē. 

Arnis Cimdars bija Trīs zvaigžņu ordeņa kavalieris, lepns Latvijas patriots, vienmēr stingri iestājās par objektivitāti, demokrātijas neaizskaramību un taisnīgumu.

Lielāko daļu darba mūža veltījis Latvijas demokrātijas stiprināšanai, vadot Centrālo Vēlēšanu Komisiju, kur Arņa racionālais, izsvērtais un pragmatiskais skatījums vienmēr kalpojis par pamatu gadu gaitā spēcīgi attīstītai brīvu un neatkarīgu vēlēšanu organizēšanai Latvijā. Kā nepārspēts eksperts vēlēšanu jomā, vienmēr labprāt dalījies ar savām zināšanām un viedokli aktīvā sadarbībā ar Latvijas medijiem.

Arņa Cimdara plašās zināšanas un pieredze vairākkārt novērtēta arī starptautiski. Vairākus gadus pārstāvējis Latviju Eiropas valstu vēlēšanu administratoru asociācijā, no 2005. līdz 2007.gadam bijis tās prezidents.

Pēc CVK vadītāja amata atstāšanas 2019.gadā Arnis Cimdars turpināja realizēt savu misiju stiprināt vēlēšanu sistēmu Latvijā, padarot to laikmetīgāku un balstītu plašos demokrātijas principos. Dibinājis Vēlēšanu ekspertu biedrību un bijis tās prezidents, aktīvi dalījies ar viedokli par vēlēšanu organizēšanas norisēm līdz pēdējam brīdim, pat pēc nonākšanas slimnīcā.

Savā laikā Arnis bija kaislīgs tautas deju cienītājs, dejoja kolektīvā “Ritums”, bija aktīvs ceļotājs.

Arnis bija kolēģu un draugu cienīts laika biedrs, kuram kabatā vienmēr bija pa kādam situācijai atbilstošam jokam vai mierinājuma vārdam.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Cimdara tuviniekiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās