Jaunās kino kafejnīcas Film Noir repertuārs
Runā Rīga
2015. gada 10. jūlijs, 13:04

Jaunās kino kafejnīcas Film Noir repertuārs

Jauns.lv

No 25.jūnija kinoteātris Splendid Palace darbojas vasaras brīvdienu formātā - KAFIJA+KINO. Katru vakaru labākās pasaules filmas jaunajā kino kafejnīcā Film Noir.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vasaras repertuārā šī gada superhits "Mans tēvs banķieris", sirsnīgā un patriotiskā "Ručs un Norie", "Franču tranzīts (La French), "Lielā spāņu ģimene (La Gran familia)", "Saproti mani, ja spēj” (Incompresa) un daudzas citas. Jūlijā arī divas pavisam svaigas Eiropas pirmizrādes: „Mākslinieks” (The Artist) režisora Jean-François Richet jaunākais darbs „Tas neveiklais brīdis” (Un moment d'égarement) un režisora Sebastian Schipper filma "Viktorija" (Victoria).

No 20.07.2015. Film Noir būs iespēja noskatīties Ilonas Brūveres radīto dokumentālo filmu "Tapieris" par Tango karali - Oskaru Stroku.

Art noir interjers apvienojumā ar izcilu kafiju, uzkodām un joprojām nevainojamu Splendid Palace repertuāru šovasar ikvienu gaidīs jaunatvērtajā gourmet cafe.

TAS NEVEIKLAIS BRĪDIS

(Un moment d'égarement)

Francija, 2015

Komēdija

Garums: 105 min.

Režisors: Jean-François Richet

Lomās: Vincent Cassel, François Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann

Filmu "Mākslinieks", "Asterikss un Obelikss pret Cēzaru" režisors piedāvā.

Divi seni draugi kopā ar savām meitām pavada atvaļinājumu Rivjērā. Saulainajās pludmalēs 42 gadus vecais ģimenes galva nespēj turēties pretī 17 gadus vecās daiļas valdzinājumam un neprātīgi iemīlas. Tas vēl nebūtu nekas, ja vien jaunkundze nebūtu viņa labākā drauga - barga tēva, kurš piedraudējis nošaut ikvienu, kurš pietuvosies viņai kaut soļa attālumā - meita.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Seansi:

20.07. plkst. 21:00

22.07. plkst. 21:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR

MANS TĒVS BAŅĶIERIS

Latvija, 2015

Dokumentālā filma

Garums: 71 min.

Režisore: Ieva Ozoliņa

Autobiogrāfisks dokumentāls „detektīvstāsts” - režisore meklē savu tēvu, bankrotējušas bankas prezidentu, kurš 20. gadsimta 90. gados pazuda bez vēsts. Pēc 16 gadiem no „Interpola” pienāk ziņa, ka kāds vīrietis ar meklējamā personas datiem uzradies Malaizijā, psihiatriskajā klīnikā...

Filma latviešu valodā.

Seansi:

20.07. plkst. 19:00

22.07. plkst. 19:00

Ieeja:

3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR

LIELĀ SPĀŅU ĢIMENE

(Family United)

Spānija, 2013

Komēdija

Garums: 95 min.

Režisors: Daniel Sánchez Arévalo

Lomās: Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Quim Gutiérrez

Atmiņā palikušo spāņu filmu „Agora”, „Biutiful” un „Citi” producenti piedāvā juteklisko un dzīvīgo komēdiju, kas nominēta Spānijas kinoakadēmijas balvām „Goija”11 kategorijās. Tajā kā gardā kokteilī futbols sajaukts ar mīlestību un Bībeli. Efraims ir jaunākais no pieciem brāļiem. Viņu tēvs kopš bērnības sapņojis par tradicionālu spāņu ģimeni un devis dēliem vārdus no Bībeles. Mācīdamies skolā, Efraims romantiski lūdz klases biedreni Karlu 18 gadu vecumā kļūt par viņa sievu. Kopš noslēgts bērnu pakts, pagājuši astoņi gadi. Kas gan būtu domājis, ka jau sen noliktā kāzu diena sakritīs ar Pasaules kausa fināla spēli Dienvidāfrikā, kurā piedalās Spānijas futbolisti. Viss it kā sastingst, neviens neatkāpjas no televizora ekrāna. Efraims pulcina brāļus un tēvu pie kopīga galda. Ikvienam šajā tuvinieku komandā jāpiedalās izšķirīgās dzīves sacīkstēs – viņi pierāda, ka nav tādu ģimenes sarežģījumu, kurus nespētu pārvarēt brāļu un tēva mīlestība. Galu galā nav svarīgi, kas ir tavi brāļi, kas māsa, kas vecāki.

Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.    

Seansi:

23.07. plkst. 21:00

Ieeja:

4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

RUČS UN NORIE

Latvija, 2014

Dokumentālā filma

Režisore: Ināra Kolmane

Scenārijs: Ināra Kolmane

Operators: Andrejs Verhoustinskis

Skaņu režisors: Jānis Juhņēvičs

Redaktors: Līga Pipare

Izpildproducente: Marta Romanova

Producente: Marta Mannenbacha, Ināra Kolmane, Jānis Juhņēvičs

Filma “Ručs un Norie” ir stāsts par divu eksotisku pasauļu sastapšanos, kas uzšķiļ pārsteidzošu emocionālu un dvēselisku radniecību. Antropoloģijas maģistratūras studente Norie Tsuruta no Japānas ierodas Latvijā, lai pētītu un rakstītu savu maģistra darbu par suitu novadu. Te viņa satiek vienu no vecākajām suitu sievām Mariju Steimani, sauktu par Ruču, kura nezina ne vārda angliski, toties dzied. Norie iemācās latviešu valodu un dziesmas. Un antropoloģiskā interese pamazām pārvēršas patiesā gara tuvībā, kas neapdziest pat tad, kad Norie ir spiesta atgriezties Japānā. Turpmāk Latvija un Japāna ir saistītas ar neredzamu un ļoti personisku pavedienu – Ručs raizējas par Norie „tur, tālumā” un uztraucas par katru zemestrīci Japānā. Bet Norie sauc Ruču par savu Latvijas vecmāmiņu, vēlas atgriezties un savā dzimtenē iet uz futbola spēli latviešu tautastērpā un kopā ar draugiem sauc: „Sarauj, Latvija!”.

Seansi:

17.07. plkst. 19:00

Ieeja:

3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

FRANČU TRANZĪTS

(La French)

Francija, 2014

Trilleris

Garums: 135 min.

Režisors: Cédric Jimenez

Lomās: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette

Reāls stāsts par noziedzīgo sindikātu "Franču sakarnieks". Viņi kļuva slaveni kā vērienīga starptautiska heroīna pārvadātāju organizācija. Marseļa, 1975 gads. Jaunais Pjērs Mišels (Žans Djužardēns) kopā ar sievu un bērniem pārvācas no Mecas un kļūst par īpaši smagu tiesnesi īpaši smagos noziegumos. Viņš nolemj tikt galā ar mafijas tīklu, kas divas desmitgades apgādā ASV ielas un visu pasauli ar heroīnu.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Seansi:

21.07. plkst. 21:00

Ieeja:

4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

DRĪZ BŪŠU ATPAKAĻ

(Elle s'en va, On my way))

Francija, 2013

Drāma

Garums: 116 min.

Režisors: Emmanuelle Bercot

Lomās: Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gérard Garouste

Betija ir rūpju mākta restorāna īpašniece no Bretaņas. Viņa ir izbijusi skaistumkarliene ar meitu, kura no mātes ir atsvešinājusies, mazdēlu un māti, kas nemitīgi iejaucas Betijas dzīvē. Viņa mīl precētu uzņēmēju, kurš vienmēr viņai sola šķirties no sievas, lai aprecētu Betiju. Viņš patiešām pieprasa laulības šķiršanu, bet Betija atklāj, ka tas viss tikai tāpēc, ka viņam ir vēl kāda dēka, turklāt ar gados daudz jaunāku sievieti.. Ar to viss vēl nebeidzas – banka draud slēgt Betijas restorānu. Kad viņa dodas kārtot savas lietas, sieviete pēkšņi nolemj atstāt savu līdzšinējo dzīvi aiz muguras. Viņa iesēžas automašīnā un brauc..

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Seansi:

17.07. plkst. 21:00

Ieeja:

4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

TAPIERIS

Latvija, 2014

Pilnmetrāžas dokumentālā spēle

Garums: 90 min.

Režisore: Ilona Brūvere

Lomās: Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa un Andris Bulis galvenajās lomās. Epizodēs: Juris Bartkevičs, Juris Lisners, Olga Šilova, Goran Gora, Laimis Rācenājs, Berta Vilipsone,  Imants Pakalnietis, Vilnis Vējš, Oskars Brambergs, Guntis Lēmanis , Una Jansone , Andris Zēgners u.c

Tapieris ir filma par Oskaru Stroku- krogus muzikantu, tirgotāju uzņēmēju, avantūristu, mīlētāju, tapieri un Tango karali. Stroks-neiepazītais misters X, klubos un restorānos visā Eiropā kā aizvien skan Stroka tango melodijas, neatpazīstot tā autoru. TAPIERIS ir stāsts par cilvēku, kas cīnās par savu dzīvi, par sevi un savu mūzikas uztveri laikā, kad pasaulē valda lielās depresijas laiks - pirmā  ekonomiskā krīze.

Tie nav tikai Stroka tango ritmi, kas liek atcerēties komponistu. Ekonomiskā krīze Latvijā šodienas eksistencei piedāvā līdzīgus spēles noteikumus un tapieris ar savu neveiksmīgo uzņēmējdarbību, mūžīgajiem  parādiem un nenogurdināmajiem centieniem ar to visu tikt galā, jau  kļūst par mūsdienu prototipu. Ar sapni par atzīta mūziķa karjeru, nerimtīgajām mīlestības alkām un visām ar to saistītajām nepatikšanām, kas distancētam vērotājam šķiet komiskas. Un vēl tapieris paliek atniņā ar savu nenogurdināmo cerību, kas deg un nesadeg, kā kādā galda dziesmā, kas dziedama no paaudze paaudzē, mainot tik vien kā spēles dalībniekus. Stroka cerība klusi gruzd arī padomju krogus  muzikantā, atstājot  aiz sevis  noslēpumu apvītu un izmisuma pilnu dzīvi, lai tā kļūtu par leģendu.

Leģenda par Tango karali sākas pirms gadu simta kādā provinces kinoteātrī pie klavierēm ekrāna  priekšā, kad  Stroks  nemaz nenojauš, kas notiks  pēc tam. Viņu apbur mēmā kino kustīgās  bildes un viņš- tapieris, stāsta  par to savā, mūzikas  valodā.

Filma izseko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm balstoties uz aculiecinieku stāstiem, kino un valsts arhīva dokumentiem. Komponista radošajā biogrāfijā  ir vairāk  kā 300 skaņdarbu.

Filma ir stāsts par mūziķi, kura tango skan Berlīnē, Hamburgā, Parīzē, Madridē, Pekinā, Budapeštā, Romā, Vīnē un Rīgā.

Filmā izmantota Kārļa Lāča mūzika un nepazīstamu autoru muzikālie darbi, kas  sarakstīti pagājušā gadsimta divdesmitajos, trīsdesmitajos gados.

Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Seansi:

21.07. plkst. 19:00

23.07. plkst. 19:00

Ieeja:

3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

Regīna Zommere/Foto: Evija Triganova/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību