foto: Edijs Pālens/LETA
Kur pazudis Mārtiņš Bondars, kuram bija jāsaņem budžeta portfelis? - Arī viņam pozitīvs Covid-19 tests
Saeimas Budžeta finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Mārtiņš Bondars 14. oktobrī nesaņēma no finanšu ministra budžeta portfeli, kaut arī pēc protokola tam tā bija jābūt.
Sabiedrība
2021. gada 14. oktobris, 12:26

Kur pazudis Mārtiņš Bondars, kuram bija jāsaņem budžeta portfelis? - Arī viņam pozitīvs Covid-19 tests

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Gan pērn, gan aizpērn oktobra vidū finanšu ministrs Jānis Reirs simbolisko valsts budžeta projektu jeb tā dēvēto budžeta portfeli izskatīšanai Saeimā nodeva gan Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei, gan parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram. Šogad portfeli pieņēma tikai Saeimas spīkere, bet pats Bondars šajā svinīgajā un nozīmīgajā ceremonijā nepiedalījās. Jauns.lv skaidro, kur tad Bondars bija pazudis?

Budžeta portfeļa nodošana Saeimai ir gan svinīgs, gan valstiski nozīmīgs pasākums, kaut arī ar tīri ceremoniālu nozīmi. Līdz šim - gan 2020. gada 14. oktobrī, gan 2019. gada 13. oktobrī - finanšu ministru Saeimas namā sagaidīja gan Saeimas priekšsēdētāja, gan Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs. Šogad šajā ceremoniālajā pasākumā nebija Mārtiņa Bondara, kuram tur pēc protokola būtu bijis jābūt.

“Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas komunikāciju vadītāja Liene Ančupāne Jauns.lv pavēstīja: “Bondara kungs ir saņēmis pozitīvu Covid-19 testa atbildi. Jūtas labi un turpina attālināti strādāt no mājām, ievērojot pašizolāciju un visus drošības nosacījumus”.

foto: Saeimas kanceleja
Tieši pirms gada – 2020. gada 13. oktobrī – budžeta portfeli Saeimā no finanšu ministra rokām saņēma gan parlamenta priekšsēde Ināra Mūrniece, gan Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars. Šogad šajā pasākumā, kurā tradicionāli piedalās arī Budžeta komitejas priekšsēdētājs, viņa iztrūka.

Pēc visa spriežot, Bondara kunga slimības norit salīdzinoši viegli, jo viņš tāpat kā viņa koalīcijas kolēģi aktīvi vakcinējās un aicināja to darīt arī citus. Savā tvitera kontā viņš nevakcinēšanos pat nodēvējis par labprātīgu eitanāziju:

“Ja LV nevakcinējās tādā apjomā, tad likumdevējam ir jālegalizē eitanāzija!”

Jauns.lv jau ziņoja, ka šodien publiski tika paziņots, ka ar pozitīvu Covid-19 eksprestestu saņēmis arī Valsts prezidents Egils Levits. Šī iemesla dēļ viņš nevarēja tikties ar jaunievēlēto Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, kurš savā pirmajā ārvalstu vizītē šodien ieradies Latvijā.

Kā jaunais budžeta portfelis tika nogādāts Saeimā

14. oktobrī finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas ēkas uz Saeimu devās ar budžeta portfeli, lai jau tradicionāli nodotu ...

gallery icon
64