foto: Kirill Kukhmar/TASS
No piektdienas sāksies izbraukuma vakcinācija Rīgas apkaimēs
Sabiedrība
2021. gada 13. oktobris, 20:47

No piektdienas sāksies izbraukuma vakcinācija Rīgas apkaimēs

Jauns.lv / LETA

No piektdienas, 15.oktobra, sāksies jauns izbraukuma vakcinācijas projekts, kura laikā potēšanās pret Covid-19 punkti tiks izveidoti virknē Rīgas apkaimju, žurnālistiem pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā tiks izmantoti trīs speciāli pielāgoti autobusi, kuri attiecīgajā apkaimē būs pieejami aptuveni trīs līdz četras stundas. Vakcinācija notiks pēc tā dēvētās dzīvās rindas principa, proti, bez iepriekšējas reģistrācijas.

Projekts tiks īstenots Mežciemā, Teikā, Maskavas forštatē, Pļavniekos, Centra rajonā, Bolderājā, Dārziņos, Sarkandaugavā, Āgenskalnā un citās Rīgas apkaimēs. Kopumā plānots viesoties 49 vietās Rīgā.

Pēc nodaļas sniegtās informācijas, šajos punktos būs pieejamas ražotāju "Pfizer"/"BioNTech" un "Johnson&Johnson" vakcīnas, autobusu kapacitāte būs līdz 100 vakcinācijas epizodēm katrā mobilajā punktā, dienā veidojot kopējo kapacitāti 900 vakcinācijas epizožu apmērā.

Autobusi tiks izvietoti pie iedzīvotāju apmeklētiem punktiem, piemēram, veikaliem vai tirgiem. Tāpat lokācija tiks izvēlēta pēc iespējas tuvāk iedzīvotāju māju masīviem.

"Izvietojam speciāli pielāgotu autobusu, kurš ir pārveidots par vakcinācijas punktu, (..) un novietojam šos autobusus pie iedzīvotāju apmeklētiem punktiem, tuvāk iedzīvotāju masīviem, lai vieglāk arī ir tiem, kuriem ir pārvietošanās grūtības," skaidroja Juhņēviča.

Vakcinācijas nodaļa plāno arī publiski izplatīt grafikus ar informāciju par to, kad un kuros laikos iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties šajos punktos. Šī informācija būs pieejama Nacionālā veselības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā, kā arī portālā "riga.lv". Tāpat plānots izvietot plakātus "Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajos namos un liftos, kā arī "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos.

Vienlaikus aizvien plānots turpināt nodrošināt izbraukuma vakcinācijas tajās Latvijas vietās, kur šobrīd ir zema vakcinācijas aptvere un vakcinācijas kapacitāte.

Pašreizējais Vakcinācijas projekta nodaļas mērķis ir nodrošināt nedēļas vakcinācijas kapacitāti 100 000 vakcinācijas epizožu apmērā. Plānots, ka 41 000 vakcinācijas epizožu nodrošinās ārstniecības iestādes, 16 000 - tirdzniecības centros esošie punkti, 15 000 - vakcinācijas centri Rīgā, 12 000 - ģimenes ārstu prakses un 10 000 - vakcinācijas centri citās pašvaldībās.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās