foto: Twitter: @ManfredWeber
Par Eiropas Tautas partijas grupas prezidentu pārvēlēts Vēbers
Manfrēds Vēbers, Eiropas Parlamentā lielākās politiskās frakcijas - Eiropas Tautas partijas grupas - prezidents.
Politika
2021. gada 13. oktobris, 16:35

Par Eiropas Tautas partijas grupas prezidentu pārvēlēts Vēbers

Jauns.lv / LETA

Par Eiropas Parlamentā (EP) lielākās politiskās frakcijas - Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas - prezidentu pārvēlēts Manfrēds Vēbers, liecina politiķa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Trešdien notika ETP grupas prezidija pārvēlēšana, kur tika ievēlēti arī desmit jauni viceprezidenti, informēja ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Darbu prezidijā neturpinās Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (JV), kura ieņēma ETP grupas viceprezidentes amatu un šogad uz to nekandidēja.

Salmgriezis skaidroja, ka, lai nodrošinātu politiķes iesāktā darba pēctecību un saglabātu Baltijas jūras reģiona valstu ietekmi ETP grupas vadībā, Kalniete mudinājusi kolēģus Baltijas un Ziemeļvalstu delegācijās vienoties par kopīgu kandidātu viceprezidenta pozīcijai. Par šādu kandidāti tika izraudzīta Lietuvas deputāte, bijusī aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene, kas apstiprināta ETP grupas viceprezidentes amatā.

ETP grupas prezidents Vēbers augstu novērtējis Kalnietes ilggadīgo darbu ETP grupas prezidentūrā un ieguldījumu Eiropas ārpolitikas veidošanā, kā arī pateicies par viņas devumu ETP grupai un darbu Eiropas labā.

Vēbers uzsvēris, ka Kalniete ir izcila kolēģe un vairāk nekā septiņus gadus bijusi neatsverams ieguvums ETP grupas prezidentūrā. Viņš akcentēja, ka ETP grupa EP ir bagātinājusies no Kalnietes pieredzes, zināšanām un dziļās lietu izpratnes.

"Mēs izprotam un pieņemam viņas lēmumu turpmāk koncentrēties tikai EP deputātes pienākumiem. Kalniete arvien būs mūsu komandā, viņa ar savu līderības piemēru iedvesmos grupas prezidentūru nākamajā darba cēlienā," pauda Vēbers.

Savukārt Kalniete norādīja, ka darbs ETP grupas vadībā bija liela atbildība un nemitīgs mācību process. Viņa pauda pateicību grupas deputātiem, kas viņai uzticēja septiņus ar pusi gadus strādāt prezidentūras komandā un vadīt ETP Ārlietu darba grupu.

Viņa atzina, ka tas ir smags portfelis, kas aptver Eiropas Savienības (ES) ārpolitiku, starptautisko tirdzniecību, drošības un aizsardzības, attīstības, kaimiņu un ES paplašināšanās politikas.

"Esmu guvusi unikālu pieredzi, ik dokumentā stingri aizstāvot Eiropas vērtības un vienotību, jo Latvijas interesēs ir stipra un cieši integrēta Eiropa. Lepojos, ka manā laikā ir padziļinājušās ETP attiecības ar Austrumu partnerības valstīm, kā arī skaidri formulēta ETP grupas politika attiecībās ar Krieviju, nosodot tās agresiju pret kaimiņvalstīm un hibrīdkara īstenošanu pret ES un citām demokrātiskām valstīm," pauda politiķe.