foto: Ieva Leiniša/LETA
No aprīļa līdz septembrim administratīvi sodīti astoņi Saeimas deputāti
Kopumā reģistrētas desmit administratīvo pārkāpumu epizodes.
Sabiedrība
2021. gada 29. septembris, 14:03

No aprīļa līdz septembrim administratīvi sodīti astoņi Saeimas deputāti

Jauns.lv / LETA

Laika periodā no šā gada 6.aprīļa līdz 1.septembrim administratīvi sodīti astoņi Saeimas deputāti, pavēstīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra veiktais apkopojums, kopumā reģistrētas desmit administratīvo pārkāpumu epizodes.

"Attīstībai/Par!" (AP)deputāts Aigars Bikše sodīts ar naudas sodu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, savukārt viņa partijas biedrs Andris Skride saņēmis naudas sodu par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu.

Administratīvi sodīts arī AP deputāts Mārtiņš Bondars, kuram piemēroti naudas sodi par kopumā diviem ceļu satiksmes pārkāpumiem. Parlamentārietis pārkāpis likuma normu par braukšanu attiecīgajā virzienā, ja luksofora papildsekcijā nav iedegts zaļās bultas signāls, kā arī par uzbraukšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves, ja luksoforā deg aizlieguma signāls.

Divas reizes administratīvi sodīta arī Jaunās konservatīvās partijas deputāte Linda Medne. Viņai piemēroti naudas sodi par izdarītu pārkāpumu pēc likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā un par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības politiķe Janīna Jalinska sodīta par ceļa nedošanu transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka.

Tāpat administratīvi sodīta deputāte Ieva Krapāne (PCL) par maksātnespējas procesa vai tiesiskās aizsardzības procesa noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi maksātnespējas procesā vai tiesiskās aizsardzības procesā iesaistītā persona, kā arī sodīts deputāts Ralfs Nemiro par ceļa zīmes "Apdzīvotas vietas sākums" vai "Dzīvojamā zona" neievērošanu.

Naudas sods piemērots arī deputātam Ērikam Pucenam par izdarītu pārkāpumu pēc Ieroču aprites likuma par šaujamieroča, salūtieroča (akustiskā ieroča), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja (klusinātāja) vai šaujamieroča vai salūtieroča (akustiskā ieroča) munīcijas vai munīcijas sastāvdaļas aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās