Kultūra
2021. gada 28. septembris, 12:33

FOTO: Gaismas pils atgūst spozmi - tiek pucēti bibliotēkas logi. Cik tas izmaksājis?

Jauns.lv

Otrdienas rītā gar Latvijas Nacionālo bibliotēku bija novērojama liela rosība - speciālā aprīkojumā tērpti strādnieki, bruņojušies ar tīrīšanas līdzekļiem un garām slotām, spodrināja Gaismas pils logus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā noskaidroja Jauns.lv, līgums par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas un blakus esošās Tehniskās ēkas logu un fasādes mazgāšanu noslēgts ar apsaimniekošanas firmu SIA "Hagberg".

Gaismas pils jeb Nacionālās bibliotēkas ēka atgūst spozmi

Otrdienas rītā gar Latvijas Nacionālo bibliotēku bija novērojama liela rosība - speciālā aprīkojumā tērpti cilvēki, bruņojušies ar tīrīšanas līdzekļiem un ...

gallery icon
44

Uzņēmums piedāvājis bibliotēkas centrālo ēku uzpucēt par zemāko cenu starp diviem pretendentiem - 18 759 eiro bez PVN.

Līgums paredz veikt bibliotēkas Dienvidu fasādes (Valguma ielas pusē) caurredzamo logu mazgāšanu 1210,00 m2 platībā, necaurredzamo stikla paneļu mazgāšanu 3600,00 m2 platībā, kā arī nerūsējošā tērauda palodžu mazgāšanu.

Papildu tam uzkopta tiks arī blakus esošā Tehniskā ēka. Arī tās ārpusē darbus veiks tas pats uzņēmums, kurš piedāvājis ēkas logus un 295 m2 plašo stikloto fasādi mazgāt par zemāko cenu - 463 eiro bez PVN.

Gaismas pils fasādei ļauj novecot

2019. gadā Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks Latvijas Radio pastāstīja, ka Gaismas pils fasāde mazgāta vairs netiks. Turpmāk spodrinās tikai logus, metāla virsmām ļaujot novecot.

Vilks toreiz pastāstīja, ka bibliotēkas fasāde mazgāta divreiz, un viņš uzskata, ka tā bijusi muļķība.

Zināms, ka 2016. gadā bibliotēkas fasāde nomazgāta par vairāk nekā 90 000 eiro. Kopējā tīrāmo daļu platība bija aptuveni 22 000 kvadrātmetru, no kuras stikloto virsmu platība ir teju 14 000 kvadrātmetru.

Gaismas pils pēc mazgāšanas

gallery icon
10

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās