foto: Valsts policija
"Man sievietes palika žēl," - Liepājas policists komentē savu nesavtīgo rīcību
Sabiedrība
2021. gada 20. septembris, 17:39

"Man sievietes palika žēl," - Liepājas policists komentē savu nesavtīgo rīcību

Jauns.lv

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors Madars Kupičs, kurš palīdzējis nelaimē nonākušai sievietei, apmaksājot viņai naktsmītni Liepājā, Jauns.lv skaidro, ka iespēju robežās grūtās situācijās palīdzot citiem, jo tas esot cilvēcīgi.

"Esmu policists, bet vienlaikus esmu un palieku arī cilvēks. Iespēju robežās palīdzu ikvienam, arī svešiniekiem," teikto iesāk Kupičs.

Viņš skaidro, ka viņam sievietes palicis žēl, jo viņai nav bijis neviena, kas varētu palīdzēt nelaimē. "Šajā gadījumā man sievietes palika žēl. Šādās grūtās situācijās jau parādās, kas ir draugi un kas ne. Kur viņa būtu gājusi, ja visi, kam viņa lūdza palīdzību, atbalstu atteica? Sieviete sāka raudāt, jo bija palikusi viena. Vienīgais, ar ko varēju līdzēt, iedot viņai vietu, kur gūt naktsmieru," teic likumsargs.

foto: Valsts policija

Jauns.lv jau vēstīja, ka Valsts policija saņēmusi pateicību no kādas sievietes, kura bijusi aculieciniece notikumam, kurā Madars Kupičs palīdzējis nelaimē nonākušai sievietei, apmaksājot viņai naktsmītni Liepājā.

19.septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors Madars Kupičs bija devies uz izsaukumu, kur sievietei bija ģimenes konflikts ar viņas dzīvesbiedru.

Valsts policijas amatpersonām, ierodoties notikuma vietā, viņas dzīvesbiedrs jau bija devies prom un policisti izskaidroja viņai iespējas par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Sieviete sacīja policistiem, ka viņai ir bail uzturēties mājās, jo vīrietis jebkurā brīdī var atgriezties.

Viņa palūdza inspektoram, lai viņu aizved līdz Liepājas centram, kur paliks pie draudzenes. Viņa, atrodoties dienesta transportlīdzeklī, zvanīja vairākiem pazīstamajiem, taču visi viņai atteica naktsmītni. Sievietei nebija naudas, lai pārlaistu nakti kādā naktsmītnē, tāpēc inspektors Madars Kupičs izlēma apmaksāt viņai naktsmītni no saviem līdzekļiem.

"Redzēju, kā šis policists ieved naktsmītnē sievieti, un par viņas numuriņu samaksāja ar savu kredītkarti. Pilnu notikuma izklāstu diemžēl es nezinu, taču no dzirdētās sarunas varēja noprast, ka sievietei kāds ir nodarījis pāri un viņai nav vieta, kur apmesties. Sievietei tika iedotas numuriņa atslēgas un policists pats aizgāja prom. Esmu šokēta, ka pastāv vēl šādi cilvēki, kas ir gatavi palīdzēt otram neko par to neprasot, lai arī cik būtu maksājis numuriņš, šis policists patiešām ir pelnījis "paldies"," policijai stāsta aculieciniece.

Valsts policija priecājas par cilvēkiem, kuri izsaka pateicības policijas darbiniekiem par labiem darbiem: "Ticam, ka šādi labi stāsti ir vairāki, taču mūsu kolēģi ar tiem nekad nav lielījušies, jo dara to no sirds, neprasot neko atpakaļ."

Policija norāda, ka Kupičs pirms dažiem mēnešiem palīdzējis vīrietim, kuram jūrmalā bija nozagtas drēbes. "Madars aizveda vīrieti pie sevis mājās, ļāva izvēlēties drēbes, iedeva līdzi rezerves drēbes un kurpes, kā arī iedeva naudu, lai vīrietim nav uz mājām jādodas ar kājām," skaidro policijā.