foto: LETA (Ivars Soikāns)
Varakļānu novada vēlēšanu iecirkņos situācija ir mierīga
Varakļānu pašvaldības vēlēšanas 657. vēlēšanu iecirknī Varakļānu kultūras namā.
Politika
2021. gada 11. septembris, 19:02

Varakļānu novada vēlēšanu iecirkņos situācija ir mierīga

Jauns.lv / LETA

Sestdien pašvaldības vēlēšanās Varakļānu novada vēlēšanu iecirkņos starpgadījumi nav fiksēti, sacīja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aija Ščucka.

Ščucka atzina, ka iecirkņos situācija ir mierīga, taču komisijai ir zināms par gadījumu, kad likumsargi fiksējuši iespējamo politiskās aģitācijas pārkāpumu. Policija par šo gadījumu sākusi administratīvā pārkāpuma procesu. Ščucka piebilda, ka šis pārkāpums ir noticis ārpus iecirkņa teritorijas.

Bijuši gadījumi, kad novēlēt gribējuši iedzīvotāji, kas nokavējuši deklarēšanās termiņu novadā vai arī laikus nav piereģistrējušies, pamatojoties uz to, ka viņiem novadā pieder nekustamais īpašums. Daži vēlētāji uz iecirkņiem devušies, nepārbaudot personu apliecinošu dokumentu derīguma termiņu, kas jau bija beidzies.

Pašvaldības vēlēšanu iecirkņi Varakļānu un Viļānu kultūras namos

Varakļānu kultūras nams, kurā izvietots 657. vēlēšanu iecirknis Varakļānu pašvaldības vēlēšanās. Pašvaldības vēlēšanas 729. vēlēšanu iecirknis Viļānu kultūras namā.

gallery icon
59

Ščucka stāstīja, ka lielāka vēlētāju aktivitāte iecirkņos bijusi no rīta, tagad darba iecirkņos ir mazāk. "Iedzīvotāji nāk pozitīvi noskaņoti, ir politiski aktīvi. Mēs jau kādu laiku esam iesaistīti politiskajās aktivitātēs," komentēja vēlēšanu komisijas vadītāja.

No tehnoloģiju viedokļa iecirkņos darbs notiek bez aizķeršanās.

Jau ziņots, ka līdz sestdienas plkst.16 Varakļānu novadā nobalsojuši jau 49,84% balsstiesīgo, kamēr Rēzeknes novadā šis rādītājs sasniedzis vien 21,33%, liecina Centrālā vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Varakļānu novadā no kopumā 2544 reģistrētajiem vēlētājiem kopā ar iepriekšējā balsošanā nobalsojušajiem līdz šim balsis atdevuši 1268 cilvēki jeb 49,84% vēlētāju.

Rēzeknes novadā, kur ir 24 946 balsstiesīgo, kopā ar iepriekšējā balsošanā uz iecirkņiem aizgājušajiem Rēzeknes novadā pašlaik ir nobalsojusī 5320 jeb 21,33% vēlētāju.

Vēlētāju aktivitāte Varakļānos joprojām ir ievērojami augstāka, bet Rēzeknes novadā - zemāka nekā pašvaldību vēlēšanās jūnija sākumā, kad tika ievēlētas pārējās vietvaras. Toreiz līdz plkst.16 kopā ar iepriekšējā balsošanā balsojušajiem bija novēlējuši aptuveni 28% balsstiesīgo.

Turklāt aktivitāte Varakļānu novadā līdz plkst.16 jau pārsniedz vidējo vēlētāju aktivitāti jūnija vēlēšanās visas dienas garumā. Toreiz pie vēlēšanu urnām Latvijā devās 34% balsstiesīgo.

Vēlēšanās Rēzeknes un Varakļānu novados šodien ir iespējams nobalsot vēl līdz plkst.20.