"Avārijas brigādes" izklaides parkam būs jāmaksā 5000 eiro sods par skandalozo pasākumu
Sabiedrība
2021. gada 7. septembris, 15:53

"Avārijas brigādes" izklaides parkam būs jāmaksā 5000 eiro sods par skandalozo pasākumu

Jauns.lv

Saistībā ar epidemioloģisko noteikumu neievērošanu Valsts policija piemērojusi 5000 eiro sodu uzņēmumam, kas darbojas izklaides parkā "Avārijas brigāde".

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte portālam Jauns.lv pavēstīja, ka 27.augustā administratīvā pārkāpuma procesā saistībā ar epidemioloģisko noteikumu neievērošanu tika pieņemts lēmums par naudas soda piemērošanu uzņēmumam - 5000 eiro apmērā.

Portāls Jauns.lv jau ziņoja, ka šovasar Kultūras ministrija, reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju, ka 25.jūlijā izklaides parkā "Avārijas brigāde" norisinājies publisks pasākums, kurā tā organizatori nav veikuši pasākuma apmeklētāju Covid-19 sertifikātu pārbaudi, vērsās Iekšlietu ministrijā un Valsts policijā.

Neprasīja uzrādīt sertifikātus

25. jūlijā izklaides parkā "Avārijas brigāde" notika pasākums "AB parka superīgākā jūlija diena". Bija radušās pamatotas aizdomas, ka tā laikā pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības, jo pasākuma apmeklēšanai nebija nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu, kā to pieprasa Ministru kabineta noteikumi.

Par ieejas maksu 20 vai 25 eiro pasākums bija pieejams ikvienam interesentam.

Īpašnieks nesaskatīja pārkāpumus

Tikmēr izklaides parka "Avārijas brigāde" īpašnieks Mārtiņš Brezauckis iepriekš norādīja, ka viss noticis atbilstoši noteikumiem, kas attiecas uz šāda veida atrakciju parkiem. "Daudzi, iespējams, nav izpratuši, ka mūzika ir ikdienas sastāvdaļa no atrakciju parka. Ja kādā dienā mums ir vairāk pieaicinātu viesu, tad tas ir tikai bonuss apmeklētājiem.

Ja apmeklētājs iegādājas biļeti un visu dienu atpūšas parkā, tad mūzika ir tikai papildinājums," norādīja Brezauckis. Proti, tas nav bijis atsevišķs koncerts, kuram nepieciešams uzrādīt sertifikātus.