foto: Facebook/ Mākslai vajag telpu
Tieši uz Zinību dienu sabojā skandalozo Brektes zīmējumu uz skolas sienas
Kultūra
2021. gada 1. septembris, 17:45

Tieši uz Zinību dienu sabojā skandalozo Brektes zīmējumu uz skolas sienas

Jauns.lv

Naktī uz Zinību dienu sabojāts sabiedrībā plaši apspriestais mākslinieka Kristiana Brektes gleznojums uz Rīgas 40. vidusskolas sienas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā sociālajā vietnē "Facebook" raksta fonds "Mākslai vajag telpu", murālis "Veltījums Džemmai Skulmei" ir "sabiedrības roku skarts, it sevišķi vēršoties pret vienu no tēliem".

Fonds norāda, ka nesankcionētā darbība ir vērtējama kā huligānisms un tīša bojāšana, tādēļ nāksies vērsties policijā par izdarītajiem zaudējumiem. "Noteikti šāda rīcība no pieaugušu cilvēku puses ir labāks vēstījums bērniem par "Latvijas sabiedrībā vispārpieņemtajām normām". Pat ja arī to varētu uzskatīt par radošu izpausmi, saka tomēr, ka mākslinieki ciena viens otru un uz otra darbiem netapina jaunus. Izskatās, ka mūsu sabiedrībā demokrātija un brīvība tiek traktēta kā visatļautība, domājot katram par savām tiesībām, taču ne par pienākumiem un atbildībām. Iespējams, naktī uz 1. septembri darbs tiešām ir kļuvis estētiski baudāmāks," raksta fonds.

Erotiski skandalozais Kristiana Brektes Džemmai Skulmei veltītais murālis

Pāris nedēļas pirms jaunā mācību gada sākuma tāpat kā vakcīnu jautājums sabiedrību divās karojošās nometnēs sadalīja Mākslas akadēmijas profesora Kristiana ...

gallery icon
13

Jauns.lv jau vēstīja, ka sabiedrībā izvērtušās asas diskusijas par šo zīmējumu, tostarp sabiedrības iniciatīvu platformā manabalss.lv sākta parakstu vākšana par "Brektes murāļa" steidzamu likvidēšanu. Daļa sabiedrības gleznojumā saskata seksuāla rakstura kontekstu, kamēr citi - mākslu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās