foto: infoliepaja.lv
Aleksejs Berladins, kura dzērumā izraisītajā avārijā Liepājā mira nepilngadīgā Elīna, saņēmis 6 gadu cietumsodu
Mirusī Elīna
112
2021. gada 31. augusts, 21:30

Aleksejs Berladins, kura dzērumā izraisītajā avārijā Liepājā mira nepilngadīgā Elīna, saņēmis 6 gadu cietumsodu

Degpunktā, TV3

Pēc vairāk nekā gadu ilgas izmeklēšanas un tiesvedības Kurzemes rajona tiesa augustā izskatījusi lietu par 15 gadus vecas meitenes bojāeju avārijā Liepājā, Laboratorijas ielā, atsaucoties uz portālu liepajniekiem.lv, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Par vainīgu atzīts automašīnas "BMW" šoferis - 32 gadus vecais Aleksejs Berladins, kurš pie stūres bija sēdies 2,56 promiļu reibumā.

Saskaņā ar spriedumu autovadītājam nebrīvē būs jāpavada 6 gadi, kā arī uz 7 gadiem viņam atņemtas autovadītāja tiesības.

foto: infoliepaja.lv
Traģēdijas vieta Liepājā, Laboratorijas ielā, kur bojā gāja 15 gadus vecā Elīna.

Pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 10. septembrī, un to varēs pārsūdzēt.

Avāriju izraisījis mirušā piecgadīgā Ivana tēvs

Jauns.lv jau iepriekš ziņojis par 2020. gada 30. maija traģisko avāriju, kurā bojā gāja pusaudze. Toreiz tapa zināms, ka pie stūres automašīnai BMW, kas nobrauca no ceļa, ietriecās kokā un ielidoja grāvī, bijis Aleksejs Berladins - 2017. gadā mežā pazudušā un bojāgājušā piecgadīgā Ivana Berladina tēvs.

Negadījumā cieta visi automašīnā esošie cilvēki – gan automašīnas vadītājs, gan tajā esošās nepilngadīgās jaunietes. Viena no jaunietēm – Elīna -  notikuma vietā no gūtajām traumām nomira. Divas nepilngadīgas meitenes, kuras brauciena laikā sēdēja automašīnas aizmugurē, guva smagas traumas, pārsvarā lūzumus, un nonāca slimnīcā, bet 15 gadus vecajai šofera blakussēdētājai ārsti vairs nevarēja palīdzēt. Arī pats automašīnas vadītājs nokļuva slimnīcā.

“Cilvēki esot bijuši alkohola reibumā, bet bojāgājusī meitene vienīgā esot bijusi skaidrā," toreiz stāstīja kāda vietējā iedzīvotāja. Pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, vīrietis gribēja “pazīmēties” jauno meiteņu priekšā, toreiz atklāja TV3 raidījums “Degpunktā”.

Nežēlīgas likteņa ironijas dēļ Elīna gan dzīvoja kaimiņos Berladiniem, gan arī pirms trim gadiem aktīvi piedalījās pazudušā Ivana meklēšanā.