foto: LETA
Policija par piedalīšanos 18. augusta piketā varēs piemērot sodus līdz 2000 eiro
Valsts policijas darbinieks.
Sabiedrība
2021. gada 17. augusts, 15:15

Policija par piedalīšanos 18. augusta piketā varēs piemērot sodus līdz 2000 eiro

Jauns.lv

Valsts policija aicina iedzīvotājus neļauties atsevišķu aktīvistu provokācijām un nedoties uz piketiem trešdien, 18. augustā.

 

Valsts policija saskata šajā nesankcionētajā pasākumā augstu vardarbības eskalācijas riska iespēju un par to brīdina iedzīvotājus.

Policija aicina arī pasākuma organizatorus atteikties no cilvēku pulcināšanas.

Konstatējot, ka tiek pārkāpti epidemioloģiskie drošības noteikumi vai tiek izdarīti citi pārkāpumi, policija būs gatava operatīvi reaģēt notikuma vietā. Turklāt pārkāpumi tiks fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem, un pārkāpējiem tiks piemēroti bargi sodi.

Likumsargi atgādina, ka gadījumā, ja nesankcionētais pikets notiks, un radīsies situācijas eskalācija, tiks vērtēta tā iniciatora atbildība. Stāvoklis sabiedrībā neatbrīvo cilvēku no atbildības.

Visi pasākuma organizētāji ir identificēti un tiek brīdināti, ka gadījumā, ja tiks pārkāpti epidemioloģiskie ierobežojumi un tiks konstatēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, viņiem par to nāksies atbildēt likumā paredzētajā kārtībā.  

Tāpat iedzīvotāji ir aicināti nepakļauties provokācijām un neiesaistīties citu personu iniciētās prettiesiskās aktivitātēs, kuras var apdraudēt cilvēku veselību, drošību un sabiedrisko kārtību.

Gadījumos, ja tiks konstatēti epidemioloģisko drošības noteikumu pārkāpumi, nesankcionētā piketa dalībniekiem var tikt piemērots sods līdz 2000 eiro.

Gobzema sasauktais protests pret likumprojektu par nevakcinēto darbinieku atlaišanu

Trešdienas vakarā pēc deputāta Alda Gobzema aicinājuma protestēt pret likumprojektu, kas dotu darba devējam tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinējušos darbinieku, ...

gallery icon
115

Par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām iestājas administratīvā atbildība. Savukārt par pretošanos vai uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, iestājas kriminālatbildība un par šādiem noziegumiem var tikt piemērota arī brīvības atņemšana.

Policija ar sadarbības partneriem ir gatava jebkurai notikumu attīstības gaitai  un rīkosies atbilstoši likuma “Par policiju” noteiktajiem pienākumiem, uzdevumiem un tiesībām.

Sabiedrībā ir dažādi uzskati par vakcināciju, taču piedalīšanās pūļa pasākumos, kur var tikt apdraudēta sava un līdzcilvēku drošība, nav piemērots veids, kā paust savu viedokli. 

Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija par plānotām provokācijām vai prettiesiskām aktivitātēm pasākuma laikā, ir aicināti par to informēt Valsts drošības dienestu, rakstot uz e-pastu: info@vdd.gov.lv vai zvanot pa diennakts tālruņa numuru 67208964. 

Savukārt par sabiedrisko kārtību un drošību apdraudošiem incidentiem pasākuma laikā aicinām informēt Valsts policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110.