Sabiedrība
2021. gada 7. augusts, 14:16

Sestdien noslēdzies "Baltic Pride 2021"; dalībnieki ar autobusu dodas Rīgas ielās un bauda koncertu

Jauns.lv

Ar pasākumu "Tavs īpašais "Baltic Pride 2021"" šodien noslēdzas Baltijas praids, kas tika atklāts 2.augustā.

"Baltic Pride 2021" dalībnieki ar autobusu dodas Rīgas ielās

Lai arī šogad ieraistais praida gājiens nenotiks, tā vietā šodien ir iespējams tiešraidē vērot krāšņu pasākumu “Praida brauciens”.

gallery icon
29

Baltic Pride katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstim, un šogad tas atgriežas Rīgā.

“Baltic Pride 2021” vadošā tēma ir līdztiesība un iekļaujošass sabiedrības veidošana, aicinot iestāties par vienlīdzību neatkarīgi no seksuālās orientācijas, dzimuma identitātes, rases, tautības vai citu veidu sociālās piederības.

Paceļot varavīksnes karogu, Rīgā atklāj “Baltic Pride 2021”

Šodien, pulksten 12.00, Kaņepes kultūras centrā, Rīgā tika atklāts “vērienīgākā cilvēktiesību pasākumu” nedēļa – “Baltic Pride 2021”.

gallery icon
35

"Viļņas praida 2020" solidaritātes gājiens

"Viļņas praids" ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) un viņu draugu ikgadējs pasākums, kas 11. jūlijā notika pašā Viļņas ...

gallery icon
56

Visas nedēļas garumā, no 2. līdz 7. augustam, norisinājās 40 pasākumi, tai skaitā 9 izklaides pasākumi, 8 diskusijas un 7 filmu rādīšanas.

Lai arī šogad ieraistais praida gājiens nenotiks, tā vietā šodien ir iespējams tiešraidē vērot krāšņu pasākumu “Praida brauciens”.

Pa īpaši izvēlētu maršutu Rīgā kursēs Baltic Pride busiņš. Tā kapteinis būs Magnuss Eriņš, kurš ieskandinās pilsētas ielas ar svētkiem atbilstošu muzikālo noformējumu, atskaņojot iemīļotākās un populārākās dziesmas.

“Praida brauciena” pasākuma vadītājs būs Rojs Rodžers Linkevičs, kurš aprunāsies ar svētku dalībniekiem un LGBT+ kopienas draugiem.

Pēc “Praida brauciena” ar muzikālu pasākumu “Svini ar lepnumu” noslēgsies “Baltic Pride 2021”. Pasākuma apmeklētājiem gan klātienē, gan tiešraidē Alises Zariņas un Roja Rodžera vadībā būs iespēja baudīt saviesīgu atmosfēru, dažādus pārsteigumus, organizatoru un viesu uzrunas un iemīļotu mūziķu uzstāšanos.

"Baltic pride 2021" noslēguma pasākums "Svini ar lepnumu"

gallery icon
62

Uz skatuves kāps populāri mūziķi – ansis, “Bad Habits”, “Franco Franco” un MARTA, kā arī pirmo reizi publiski uzstāsies noslēpumainā repere BDM. “Praida braucienu” un koncertu varēs skatīties arī atsevišķās Rīgas kafejnīcās un bāros.