foto: Ivars Soikāns / LETA
Atbalsta 1,7 miljonu eiro piešķiršanu Rīgas skolotāju motivēšanai vakcinēties pret Covid-19
Tukša mācību klase slēgtajā Daugavpils Valsts ģimnāzijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" .
Sabiedrība
2021. gada 15. jūlijs, 14:30

Atbalsta 1,7 miljonu eiro piešķiršanu Rīgas skolotāju motivēšanai vakcinēties pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja 1 725 000 eiro piešķiršanu izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komitejas sēdē visu frakciju deputāti pauda vienprātīgu atbalstu šai iecerei, norādot, ka tādējādi skolas tiks mudinātas ieviest sadarbības principus un komandas darbu, lai izlemtu, kā izlietot iegūtos līdzekļus. 

Kā norādīja deputāte Laima Geikina (PP), ar šo soli Rīgas pašvaldība rādīs pozitīvu piemēru visai Latvijai, kā iespējams bez skarbiem izteikumiem un draudiem mēģināt atbalstīt vakcinācijas politiku, lai Latvija nenonāktu pie trešā Covid-19 viļņa.

Rīgas Kongresu namā vakcināciju sagaida 25 000. rīdziniece

Liela mēroga pašvaldības vakcinācijas centrs Rīgas Kongresu nams (Krišjāņa Valdemāra ielā 5) 15. jūlijā uz vakcināciju sagaidīja 25 000. rīdzinieci, ...

gallery icon
14

Finansiālais atbalsts tiks sniegts Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm, kurās vakcinēto un Covid-19 izslimojušo personu skaits būs ne mazāks kā 80% no visiem iestādes darbiniekiem. 

Izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro atkarībā no kopējā iestādes darbinieku skaita.

Lai īstenotu šos pasākumus, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentam plānots piešķirt 1 725 000 eiro no Rīgas pašvaldības Rezerves fonda.

Minēto finansējumu skolas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem - gan tehniskā nodrošinājuma atjaunošanai, remontdarbiem, šos līdzekļus varēs izmaksāt arī skolu darbiniekiem prēmijās.

Gala lēmums par līdzekļu piešķiršanu no Rezerves fonda jāpieņem Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Finanšu komiteja šo jautājumu plāno izlemt piektdien, 16. jūlijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās