foto: Mārtiņš Ziders
Pēc izteikumiem par Covid-19 vakcināciju Rīgas dome pārtrauc sadarbību ar mūziķi un ielu vingrotāju Kasparu Zlidni
Pēc "antivakcinācijas" viedokļa paušanas Rīgas dome pārtraukusi sadarbību ar mūziķi un ielu vingrotāju Kasparu Zlidni.
Sabiedrība
2021. gada 13. jūlijs, 04:57

Pēc izteikumiem par Covid-19 vakcināciju Rīgas dome pārtrauc sadarbību ar mūziķi un ielu vingrotāju Kasparu Zlidni

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Tikai mazliet ilgāk par mēnesi ilga mūziķa, ielu vingrotāja un „Spēka grāmatas” autora Kaspara Zlidņa sadarbība ar Rīgas domi kampaņas „Iepazīsties – PeldRīga!” īstenošanā. Par iemeslu sadarbības pārtraukšanai kalpoja viņa skepse attiecībā pret vakcināciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veselīga dzīvesveida entuziasts, ielu vingrotājs un mūziķis Kaspara Zlidnis savā „Facebook” profilā 6. jūlijā, atsaucoties uz veselības ministra Daniela Pavļuta ideju rīkot loteriju pret Covid-19, kuras galvenā balva varētu būt 100 000 eiro, ierakstīja: 

„LAIMĒT 100 000! Pēdējā laikā man uzdod vienu un to pašu jautājumu un es vairs nevaru to ignorēt, tāpēc atbildu visiem, kuru prātus nomāc šī tēma un mans viedoklis. Sākšu ar to, ka es neesmu ne par, ne pret vakcinēšanos un šis nav mēģinājums kādu pārliecināt. Katram sava galva uz pleciem!

Es neesmu vakcinējies un netaisos to darīt, kamēr vien man ir dots veselais saprāts, stipra imunitāte, brīva izvēle un neesmu apstākļu spiests to darīt, bet ne jau tāpēc, ka neticu vai noliedzu vīrusa esamību, bet gan šī visa „kovidcirka” dēļ, kas masveidā tiek uzspiests gan ekonomiski, gan sociāli, gan politiski.

Līdz šim man nav bijusi un arī tagad nav ne vēlēšanās, ne vajadzība to darīt, jo es neatceros neko citu, ko kāds bez loģiska pamatojuma tik ļoti dedzīgi censtos iestāstīt, iepārdot un uzspiest darīt.
 
Mārketings ir ļoti pārliecinošs, bet par laimi ne pats vīruss. Nav noslēpums, ka tās saucamās brīvprātīgās potes tiek uzspiestas lielākajai daļai valsts iedzīvotāju, tāpēc ne par kādu brīvprātību te sen vairs nav runa. Katru brīdi visos iespējamos veidos notiek manipulācija ar sabiedrisko domu, lai iebiedētu un pārliecinātu pat tos, kuri sākumā bija lielākie pošu pretinieki.

Tāpēc vēlreiz atgādinu, ka es neesmu ne par, ne pret! Visu daru pēc vajadzības, un vakcīna pilnīgi noteikti vismaz pagaidām nav manu vajadzību prioritāšu sarakstā. Es par savu veselību visu mūžu rūpējos pats un ar grūtībām varu klausīties, kā fiziski, mentāli un garīgi vāji cilvēki mani cenšas pārliecināt par to, ka iesprostošanai četrās sienās, sejas maskām, dezinfekcijas līdzekļiem un vakcīnai ir jelkāda saistība ar cilvēka veselības saglabāšanu vai stiprināšanu.

Man arī nav nekādu ilūziju, ka valsts sistēmai un visiem pošu faniem veselība, fiziskais un mentālais stāvoklis jelkad bijis svarīgs. Ņemot vērā visus valdības kalpu nekonsekventos lēmumus, nepamatotos ierobežojumus un soda sankcijas, arī šis „vakcīnšovs” ar balvu fondu nav nekāds izņēmums (..)

Es neesmu gatavs savu veselo saprātu un veselību iemainīt pret kino un popkornu, atpūtu Ēģiptes kūrortā vai iespēju laimēt loterijā, bet es pilnīgi noteikti esmu gatavs turpināt rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību ikdienā, popularizējot un veicinot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kas kopumā ilgtermiņā ir spējīgs uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti un izglābt vairāk dzīvību, nekā zāļu bizness”.
 
Jau tajā pašā dienā Rīgas dome pārtrauca sadarbību ar Zlidni kā kampaņas „Iepazīstaties – Peldrīga!” vēstnesi, par to paziņojot tviterī:

„Vakcinācija ir svarīga mums visiem, lai kopā pēc iespējas ātrāk pārvarētu Covid-19 krīzi. RD īsteno virkni pasākumu, lai veicinātu vakcināciju. Tāpēc atvainojamies par nepareizu sadarbības partneru izvēli PeldRīga kampaņā - sadarbība ir pārtraukta. Pati kampaņa turpināsies”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde Jauns.lv sniedza skaidrojumu, par to, kas pieņēma lēmumu vairs nesadarboties ar Zlidni un kāds itr kampaņas „Iepazīstieties – Peldrīga!” mērķis un izmaksas.

- Kas konkrēti pieņēma lēmumu par Kaspara Zlidņa atstādināšanu no kampaņas vēstneša pienākumu pildīšanas, kāda bija šī soļa motivācija?
 
- Lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar kampaņas vēstnesi Zlidni pieņēma Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, konsultējoties ar domes vadību. Rīgas dome īsteno daudzus pasākumus, lai veicinātu kolektīvās imunitātes celšanu pret Covid-19, proti, jau no pavasara veiksmīgi tiek īstenota senioru vakcinācija, dažādu Rīgas iedzīvotāju grupu (piemēram, patversmju, sociālo centru klientu) vakcinācija, tika atvērti valstī pirmie masveida vakcinācijas centri. Tāpēc lēmums novērst jebkādu risku, kas varētu ietekmēt cilvēku lēmumu pieņemšanu pret vakcināciju, ir tikai loģisks.

- Vai Kaspars Zlidnis arī saņēma kādu atlīdzību no pašvaldības par piedalīšanos projektā „Iepazīsties – PeldRīga”?

- Pēc sarunām ar Zlidni esam vienojušies par atlīdzību, kuru pašvaldība izmaksās par jau izdarīto darbu. Kampaņas projekta vadības komanda saka paldies Kasparam par personīgo ieguldījumu un iniciatīvu!

- Kādas ir projekta „Iepazīsties – Peldrīga” izmaksas?

- Kampaņu „Iepazīsties - PeldRīga!” realizē Rīgas pašvaldība. Domes komunikācija tiek plānota mērķtiecīgi, informējot iedzīvotājus par dažādiem pašvaldības plāniem un aktualitātēm. Droša atpūta pie un uz ūdeņiem ir šī brīža aktualitāte, jo īpaši tik karstā vasarā kā šogad. Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju kampaņa tiks turpināta. Precīzas kampaņas izmaksas varēs pateikt pēc tās noslēguma, taču tās nav plānotas lielākas par 15 tūkstošiem eiro.

Pēc Zlidņa ieraksta publicēšanas, tā komentētāji sadalījās divās frontēs - vieni atbalstīja un slavēja Zlidni par to, ka viņš neklusē, bet citus šokēja viņa apgalvojums, ka cilvēki, kas rūpējas par savu veselību un ir fiziski un mentāli stipri un var nebaidīties saslimt ar vīrusu. Daudzus aizskāra Zlidņa apgalvojums, ka par vīrusa bīstamību un vakcīnām runā „mentāli vāji” cilvēki.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālisti ātri vien no sociālajiem tīkliem steidza izņemt kampaņas „Iepazīstieties – Peldrīga!” materiālus, kuros savu viedokli pauda un izrādījās nežēlastībā kritušais ielu vingrotājs. Tomēr ne visu iespējams izdzēst no digitālās atmiņas un joprojām var atrast bildes, kurās redzams, ka Zlidnis 3. jūnijā piedalās Zila karoga pacelšanas ceremonijā Vecāķu pludmalē:

„Vecāķu peldvietā, pūtēju orķestra “Rīga” pavadībā, svinīgi tika pacelts Zilais karogs, kas apliecinās šīs peldvietas atbilstību starptautiskiem vides kvalitātes standartiem. Pasākumu vadīja kampaņas “Iepazīsties – PeldRīga!” vēstnesis – mūziķis, ielu vingrotājs un “Spēka grāmatas” autors Kaspars Zlidnis”.

Pats Zlidnis par savu krišanu galvaspilsētas pašvaldības nežēlastībā nav noskumis uz pauž: „Saņemu ļoti daudz pateicības vārdus par uzdrīkstēšanos runāt atklāti. Es saprotu, ka daudziem nav tādu iespēju atzīt, ka brīvprātības princips un vārda brīvība mūsu laikos ir ilūzija, tāpēc jāpiekāpjas varas spiediena priekšā”.

Tā Kaspars Zlidnis mētājās ar īstu naudu!

gallery icon
21

Kaspars Zlidnis un „Catalyst”

gallery icon
5