foto: LETA arhīvs (Paula Čurkste)
Ievēlē jaunu politiskās partijas "Kustība "Par!"" valdi, Pavļuts saglabā priekšsēdētāja amatu
Veselības ministrs Daniels Pavļuts piedalās politiskās partijas "Kustība "Par!"" kongresā, kura laikā vēlē jaunu valdi, tās priekšsēdētāju un pārskata padomes locekļus, kā arī debatē par politiskajiem mērķiem nākamajam politiskajam ciklam.
Politika
2021. gada 3. jūlijs, 19:06

Ievēlē jaunu politiskās partijas "Kustība "Par!"" valdi, Pavļuts saglabā priekšsēdētāja amatu

Jauns.lv / LETA

Šodien politiskās partijas "Kustība "Par!"" kongresā tika ievēlēta jauna valde 11 locekļu sastāvā, tajā skaitā seši līdzšinējās valdes locekļi, savukārt valdes priekšsēdētāja amatā tika pārvēlēts Daniels Pavļuts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Partijas valdē ievēlēja Daci Bluķi, Pavļutu, Inesi Voiku, Mārtiņu Staķi, Laimu Geikinu, Mariju Golubevu, Mārtiņu Šteinu, Miku Celmiņu, Pēteri Viņķeli, Uldi Dūmiņu un Vitu Andu Tēraudu. Reģionālās nodaļas valdei izvirzīja un ievēlēja Normundu Mihailovu.

Vērtējot pirmajos četros gados padarīto, "Par!" vadītājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts pauda viedokli, ka "Par!" ir kļuvusi par stipru liberālu balsi Latvijas nacionālajā politikā. Sadarbībā ar partijas partneriem "Latvijas attīstībai", "Izaugsme" un "Progresīvajiem" esot izdevies īstenot novadu reformu, pieņemt Sabiedrisko mediju likumu, iegūta vara Rīgas domē, iecelti "mūsdienīgi domājoši cilvēki" vairākos amatos, piemēram, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova un Valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Pavļuts un viņa partijas biedri atzinīgi novērtēja Covid-19 pandēmijas krīzes vadību, tomēr atzina kļūdas vakcīnu iepirkumos. Kā sasniegums tika minēts panāktais finansējuma palielinājums veselības aprūpes sistēmai un mediķu algām.

Kā partijas sasniegumu politiķis minēja arī partijas biedru dalību pašvaldību vēlēšanās, kur deviņi partijas biedri ir ieguvuši deputātu mandātus. Partijas pārstāvji gan nav ieguvuši nevienas pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu.

"Attīstībai/Par!" partneru, "Latvijas attīstībai" līdzpriekšsēdētājs Ivars Ijabs uzteica savus sadarbības partnerus par veiktspēju. "Bez jūsu profesionalitātes, skaidras mērķa apziņas un darba nebūtu rezultāta ne Saeimā, ne valdībā," sacīja Eiropas Parlamenta politiķis. Viņš uzskata, ka veiktspēja ļauj tuvoties mērķim - modernai, iekļaujošai un spēcīgai Latvijai. Viņš uzteica kolēģus par to, ka Latvijā vairs nedzimst nepilsoņi, kā arī to, ka partiju pārstāvošie ministri uz saviem pleciem ir iznesuši Covid-19 krīzes vadību, "kamēr valdībā daudzi citi grib pazust kokos un izskatīties populāri".

Ijabs atzinīgus vārdus veltīja arī administratīvi teritoriālajai reformai, kas būšot pamats daudzām citām pārmaiņām, proti, skolu tīkla reformai, sociālajā aprūpē un investīciju piesaistē, kā arī veikts banku sistēmas kapitālais remonts. "Mēs esam ceļā uz mediķu atalgojuma jaunu modeli, kas mums prasīs vēl vienu otru kautiņu un sirmus matus, taču esmu drošs par rezultātu," sacīja politiķis.

Viņš brīdināja, ka Covid-19 krīze visā Eiropas Savienībā ir radījusi konfliktu starp divām atšķirīgām sabiedrības vīzijām - modernu, iekļaujošu un demokrātisku sabiedrību un ultratradicionālu, autoritāru.

Ijabs rosināja sākt diskusijas par Stambulas konvencijas ratifikāciju. "Mēs nedrīkstam atļauties Satversmes kropļošanu ar grozījumiem, kas šķirotu Latvijas ģimenes pareizajās un nepareizajās," sacīja politiķis, iesakot domāt par to, kā padarīt Latvijas sabiedrību atvērtāku racionālam, pragmatiskam un zinātniski pamatotam viedoklim.

Runājot par partijas nākotnes mērķiem, Pavļuts uzsvēra, ka svarīgi ir stabilizēt Latvijas sabiedrību un turpināt modernas pārmaiņas, kā arī vienot un stiprināt liberāli un moderni domājošos politiskos spēkus. Partija vēlas nostiprināt politisko pārstāvniecību un realizēt tās sociāli liberālo programmu.

Pavļuts norādīja, ka ir svarīgs uzdevums ir iziet no pandēmijas, nacionālajā politikā ir jāparāda labs sniegums Saeimas pirmsvēlēšanu gadā, jāpierāda sevi darbā pašvaldībās, kā arī jāizvēlas stratēģija 14. Saeimas vēlēšanām. Tāpat esot svarīgi audzināt jaunu līderu paaudzi, veidot savu politisko dienaskārtību un restartēt partijas programmu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās