Sabiedrība
2021. gada 30. jūnijs, 21:13

"Pašnāvnieki un potenciālie invalīdi" - Juglā novēro pārgalvīgas "atrakcijas" uz dzelzceļa tilta

Jauns.lv

Pašnāvnieki un potenciālie ratiņkrēsla īpašnieki – tā saka Juglas iedzīvotāji par puišiem, kas karstajās dienās ķerot adrenalīnu iecienījuši izklaidi lecot no dzelzceļa tilta ūdenī, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Tomēr, ja nedomā par vispārēju bīstamību no dažādiem aspektiem, tad pats primārais, kas jāņem vērā – ūdenskrātuve ir pārāk sekla šādām izpriecām.

Ja precīzi trāpa – var ielēkt četrus metrus dziļā bedrē, bet visapkārt ir labi ja pāris metrus dziļš, saka makšķernieki, kuri pat mērījuši gultni.

Noskatoties video ar lēcienu no 15 metrus augstā tilta, "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji norāda, ka šim objektam turpmāk tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.

"Tie tilti, kurus mēs apsargājam tur, protams, tādas lietas nenotiek," norāda VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvis Dainis Zvaners. Tomēr runājot par Juglas tiltu viņš norāda, ka ir bijuši "signāli".

Uzņēmums tur esot izvietojis brīdinājuma zīmes, ka atrasties uz tilta nedrīkst, tāpat arī uz sliedēm. "Tas ir ļoti bīstami. Tā ir pārgalvība augstākajā pakāpē. Tur gan no ritošā sastāva var dabūt traumu, gan nokrist no tilta, gan dabūt traumu ūdenī un beigu galā noslīkt," brīdina Zvaners.

"Šādi gadījumi parasti ir ar traģiskām sekām. Protams, cilvēks, kurš šādi demonstrē savu šķietamo varonību izdara arī sliktu lietu - rāda negatīvu piemēru citiem cilvēkiem (..) Šie gadījumi ir pietiekami daudz, kad cilvēki ir cietuši," norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ārsti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā šovasar jau snieguši palīdzību desmit pacientiem, kas neveiksmīgi lēkuši ūdenī.

Ir pa kādam nosacītam veiksmes stāstam un ir pilnīgas paralīzes no kakla uz leju līdz kāju pirkstiem. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.