Politika
2021. gada 7. jūnijs, 09:25

Dobeles novadā uzvarējusī LZS gatava strādāt kopā ar visiem domē iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem

Jauns.lv / LETA

Pašvaldību vēlēšanās Dobeles novadā ar 44,19% atbalstu uzvarējusī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) ir gatava strādāt kopā ar visiem pārējiem domē iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja no LZS saraksta vislielāko atbalstu guvušais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

"Es vienmēr esmu centies strādāt kopā, kopīgā darbā, un arī šeit redzu, ka visi var strādāt kopā, lai pieņemtu lēmumus," sacīja Kaminskis, piebilstot, ka līdz ar to nesaskata problēmas jaunievēlētās domes darbā.

Vaicāts, būdams ievēlēts domē, atkarībā no tajā ieņemamā amata, plāno atkārtoti kandidēt arī uz LPS vadītāja vietu, Kaminskis norādīja, ka par šiem jautājumiem vēl ir pāragri spriest, jo jaunā dome uz pirmo sēdi sanāks tikai jūlijā, bet LPS kongress ir paredzēts 20.augustā. Vienlaikus viņš atzina, ka savienot LPS priekšsēdētāja amatu ar amatu jaunajā domē būs neiespējami. Iepriekš Kaminskis tika ievēlēts par deputātu Auces novada domē.

foto: Ekrānuzņēmums
LZS sarakstā vislielāko atbalstu guva Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Dobeles novadā deviņus no 19 mandātiem ieguvusi pie varas pašlaik esošā LZS, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Novada domē no LZS ievēlēti Kaminskis, Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika, Auces novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ģirts Ante, Auces novada domes deputāte Indra Špela, Auces novada pašvaldības izpilddirektors Aldis Lerhs, Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, Dobeles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Safranovičs, Auces novada pašvaldības jurists Ivars Gorskis un Īles tautas nama vadītāja Sintija Liekniņa.

Četrus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), no kuras ievēlēti Dobeles novada domes deputāti Edgars Gaigalis un Ainārs Meiers, Tērvetes novada domes deputāts Linda Karloviča, kā arī zemnieku saimniecības "Straumēni" īpašnieks Ivars Stanga.

Trīs mandātus šajās vēlēšanās ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība (LRA), no kuras ievēlēti Lauku atbalsta dienesta Zemgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Viesturs Reinfelds, Dobeles novada kultūras un sporta pārvaldes Dobeles kultūras nama pasākumu producents Andris Podvinskis un SIA "Dare Audeamus" valdes locekle Kristīne Briede.

Divi mandāti pienākas "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem - ievēlēti Dobeles novada deputāti Edgars Laimiņš un Sanita Olševska, savukārt vienu mandātu ieguvusi politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV", no kuras ievēlēts Saeimas deputāta palīgs Māris Feldmanis.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Dobeles novadā uzvarēja LZS, kas ieguva 44,19% balsu.

Otro vietu vēlēšanās ieguvusi NA ar 18,32% balsīm, kam seko LRA ar 16,08% balsīm. "Jaunā Vienotība" ieguvusi 11,04% balsu, bet politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" ieguva 5,2% balsu.

Iekļūšanai novada domē nepieciešamo 5% balsu robežu nepārvarēja Jaunā konservatīvā partija, kas ieguva 4,25% balsu.

Pašvaldību vēlēšanās kopumā Latvijā nobalsojuši 34% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati. Tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Dobeles novadā nobalsoja 7065 vēlētāji jeb 31,68% balsstiesīgo.