foto: unsplash.com
Pilotprojekti kultūrā: izmēģinās rīkot epidemioloģiski drošus kino seansus, koncertus un teātra izrādes
Foto ilustratīva nozīme.
Kultūra
2021. gada 4. jūnijs, 10:12

Pilotprojekti kultūrā: izmēģinās rīkot epidemioloģiski drošus kino seansus, koncertus un teātra izrādes

Jauns.lv

Lai pārbaudītu praksē Covid-19 sertifikātu izmantošanu vakcinētām vai vīrusu izslimojušām personām un izzinātu, kā epidemioloģiski droši rīkot kultūras pasākumus arī vēl nevakcinētiem iedzīvotājiem, Kultūras ministrija (KM), kultūras norišu un pasākumu rīkotāji ciešā sadarbībā ar epidemiologiem un Veselības ministrijas, Slimību un profilakses kontroles centra speciālistiem no 10. jūnija turpinās pilotprojektu īstenošanu kultūrā, informē KM.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā plānots veikt 6 pilotprojektus 4 kultūrvietās:

  • 10. jūnijā divus kino seansus Forum Cinemas kinoteātrī “Kino Citadele”;
  • 11. jūnijā brīvdabas koncertu Dzintaru koncertzālē;
  • 12. jūnijā divas teātra izrādes Valmieras drāmas teātrī;
  • 13. jūnijā izrādi īpaši izbūvētā āra terasē kultūras un izklaides centrā “Hanzas perons.”

Izvēlētie pilotprojekti aptver dažādus publisku pasākumu veidus (teātris, koncerts, filma), norises vietas (iekštelpās un ārā) un auditorijas tipus (tikai vakcinēti/ izslimojuši vai jaukta tipa auditorija).

Pilotprojektu mērķis ir izstrādāt un pārbaudīt praksē priekšnosacījumus drošai un ekonomiski pamatotai kultūras un izklaides nozaru darbības atsākšanai, kā arī pārtraukt kultūras nozares dīkstāvi.

Pret Covid-19 vakcinētajai un vīrusu izslimojušajai sabiedrības daļai pēc 15. jūnija paredzēts piedāvāt iespēju atsākt kultūras pasākumu klātienes apmeklējumus. Vienlaikus turpināma epidemioloģisku drošu risinājumu izzināšana un pārbaudīšana arī attiecībā uz bērnu auditorijas (līdz 16 gadu vecumam) un personu, kuras nav veikušas pilnu vakcinācijas kursu, iespējām klātienē apmeklēt publiskus pasākumus.

Katra pilotprojekta īstenošanai ir izstrādātas individuālas, epidemioloģiski drošas norises vadlīnijas.

Visiem pilotprojektiem noteiktie, kopīgie drošības pasākumi ir:

  • personalizētu biļešu tirdzniecība, skatītājiem atrodoties fiksētās sēdvietās un pilotprojekta organizatoram ievācot skatītāju kontaktinformāciju;
  • Covid-19 sertifikāta / negatīva Covid-19 testa rezultāta kontrole pie ieejas kultūrvietā;
  • īpaša kārtība skatītāju plūsmas organizēšanā;
  • gaisa kvalitātes monitorings telpās u.c.

Uz minētajiem pilotprojektiem būs iespējams iegādāties biļetes, bet jāņemt vērā, ka pilotprojektu ietvaros pasākumu auditorija var atšķirties. Tas nepieciešams, lai varētu izveidot scenārijus gan pasākumiem, kurus apmeklē vakcinētas un Covid-19 izslimojušas personas, gan scenārijus pasākumiem ar jauktu auditoriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās