foto: Juris Vīgulis
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Kijevā: Ukraina par savu izvēli ir samaksājusi visdārgāko cenu
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece noliek ziedus pie Golodomora upuru memoriāla.
Politika
2021. gada 18. maijs, 10:15

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Kijevā: Ukraina par savu izvēli ir samaksājusi visdārgāko cenu

Jauns.lv

"Ukrainas tauta ir izvēlējusies iet demokrātijas, un eiroatlantiskās integrācijas ceļu. Tā ir izvēle, par kuru jūs esat maksājuši visaugstāko cenu – cilvēku dzīvību. Šī izvēle ir jārespektē, un mēs esam šeit, lai apliecinātu, ka Ukraina var allaž rēķināties ar stingru Latvijas atbalstu," uzsvēra Saeima priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), oficiālā vizītē Ukrainā tiekoties ar tās parlamenta priekšsēdētāju Dmitro Razumkovu. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijas atbalsts Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei ir nelokāms. "Mūsu valsts nosoda Krievijas provokatīvās darbības, kas vērstas uz situācijas destabilizēšanu Ukrainas austrumos un Melnās jūras reģionā. Sankciju un starptautiskā spiediena politika pret Krieviju ir efektīva, un tā ir jāturpina," pauda Mūrniece, akcentējot, ka rūpīgi sekojam drošības situācijai Ukrainas austrumos un tam, vai Krievija pilda apņemšanos pārvietot savus bruņotos spēkus.

Saeimas priekšsēdētājas oficiālā vizīte Ukrainā

gallery icon
11

Razumkovs pateicās par Latvijas sniegto palīdzību un atzina, ka Latvijas spēcīgo atbalstu jūt ne vien vārdos, bet arī darbos, tostarp nodrošinot rehabilitāciju Ukrainas karavīriem un piegādājot karadarbības skartajiem reģioniem humānās palīdzības kravas, informē Saeimas Sabiedrisko attiecību dienestā. 

Tāpat Ukrainas puse atzina, ka ļoti nozīmīgs ir Latvijas atbalsts starptautiskajās parlamentārajās organizācijās, īpaši Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā un tās ietvaros izveidotajā "Baltija+ grupā". Tas ir veids, kā Latvija un Ukraina kopā ar citām līdzīgi domājošām Eiropas Padomes valstīm var turpināt ciešu sadarbību, lai liktu Krievijai uzņemties atbildību par savām saistībām.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Latvijas parlamentā tikko izveidota deputātu grupa Starptautiskās Krimas platformas atbalstam. Šī iniciatīva ir vērtīgs ietvars, lai jautājumu par Krimas okupāciju uzturētu starptautiskajā dienaskārtībā.

Mūrniece aicināja Ukrainas parlamentāriešus turpināt demokrātiskās reformas, kas ir vienīgā iespējamā ilgtermiņa stratēģija, lai Ukraina tuvotos Eiropas Savienībai. Mūrniece vēlreiz apliecināja Latvijas atbalstu reformu procesam un akcentēja, ka Latvija labprāt dalās reformu pieredzē ar Ukrainu gan starptautisko projektu ietvaros, gan divpusēji.

Kijevā Saeimas priekšsēdētāja tikās arī ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu, kā arī aizsardzības ministru Andriju Taranu.

Saeimas delegācija nolika ziedus pie Nezināmā kareivja un Golodomora upuru memoriāliem.

Kopā ar Mūrnieci oficiālā vizītē Ukrainā uzturas arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV). 
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās