foto: LETA arhīvs (Paula Čurkste)
"KPV LV" frakcija lemj, ka Vitenbergam ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata
Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.
Politika
2021. gada 12. maijs, 16:23

"KPV LV" frakcija lemj, ka Vitenbergam ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija šodien nolēmusi, ka Jānim Vitenbergam (NA) ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata.

Par Vitenberga atsaukšanu no ekonomikas ministra amata informēja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo un frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Aivars Geidāns. 

Līdz ar to frakcija akceptējusi "KPV LV" valdes vairākuma iepriekš pieņemto lēmumu.

Kā informēja Geidāns, balsojumā deputāts Ralfs Nemiro atturējās, "pret" ministra atsaukšanu no amata nobalsoja Geidāns, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs, savukārt "par" ministra atsaukšanu nobalsoja deputāti Ieva Krapāne, Kaspars Ģirģens, Ēriks Pucens, Māris Možvillo.

Balsojumā izšķirošā balss par Vitenberga atsaukšanu bijusi frakcijas vadītājam Možvillo, norādīja Geidāns.

Reaģējot uz šo frakcijas lēmumu, Geidāns, Kursīte, Puga un Kronbergs nolēmuši pamest frakciju, lai kopā ar bijušo frakcijas biedru un kādreizējo priekšsēdētāju Ati Zakatistovu veidotu neatkarīgu deputātu grupu. No frakcijas aizgājušie deputāti turpinās atbalstīt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien TV3 raidījumā "900 sekundes" apliecināja, ka, ja "KPV LV" Saeimas frakcija skaidri pateiks, ka vēlas politisko piederību mainījušā Vitenberga demisiju, tad Kariņš šo demisiju pieprasīs.

Jautājums par Vitenberga tālāko darbu ministra amatā aktualizējās pēc viņa lēmuma atstāt "KPV LV" un pāriet uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.