foto: LETA
Pārspēts 9. maija aukstuma rekords; svētdien Latvijā kļūs siltāk
Sabiedrība
2021. gada 9. maijs, 08:26

Pārspēts 9. maija aukstuma rekords; svētdien Latvijā kļūs siltāk

LETA

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra vietām valsts centrālajā un austrumu daļā noslīdēja trīs grādus zem nulles, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Savukārt svētdien Latviju no rietumiem jau sasniegs siltā atmosfēras fronte, tādēļ Kurzemē debesis apmāksies un pēcpusdienā nedaudz līs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Arī starptautiskajā lidostā "Rīga" nakts izskaņā bija trīs grādu sals, pārspējot galvaspilsētas 9.maija aukstuma rekordu - 1939.gadā reģistrētos -2 grādus. Pilsētas centra meteostacijā gaisa temperatūra gan nebija zemāka par +2 grādiem.

Aukstuma rekords tika pārspēts arī novērojumu stacijā "Jelgava", kas atrodas Staļģenē, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -2,6 grādiem. Savukārt Skrīveros ar -1,9 grādiem tika atkārtoti sasniegts 9.maija aukstuma rekords.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā minimālā gaisa temperatūra bija no -3,1 grāda Madonā līdz +5 grādiem Liepājas ostā. Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem starp Garkalni un Vangažiem gaisa temperatūra pazeminājās līdz pat -4 grādiem.

Svētdienas rītā daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā debesis apmākušās, vietām izklīst migla. Austrumu novados debesis ir skaidras.

Vējš galvenokārt lēni pūš no dienvidiem, dienvidrietumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien visā valstī bija +7..+10 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.maijā bija +33 grādi Spānijā, Francijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -12 grādi Skandināvijā.

Pēcpusdienā Kurzemē nedaudz līs; saulainākā svētdiena būs austrumu novados

Svētdien Latviju no rietumiem sasniegs siltā atmosfēras fronte, tādēļ Kurzemē debesis apmāksies un pēcpusdienā nedaudz līs, prognozē sinoptiķi.

Vakarā uzlīs arī vietām Zemgalē un Vidzemes rietumos. Saulainākā diena būs Latgalē un Vidzemes austrumos.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +10..+14 grādiem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, vakarā iespējams neliels lietus. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaiss iesils līdz +13 grādiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens 1017-1021 hektopaskāls jūras līmenī.

Pavasaris apņēmis Lielos kapus - krāšņi zied zilsniedzītes

gallery icon
33

Pavasaris Zoodārza filiālē cīruļi - perē grifi, ērgļi un ūpji, dzimst citi mazuļi

Kamēr kā katru gadu Rīgas Zoodārza filiālē “Cīruļi” debesis pieskandina cīruļi, dzērves un gulbji, vēstot par pavasara iestāšanos, Plēsīgo putnu ...

gallery icon
61

"Brīvās dabas tirgus" Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 2021. gada 1. maijā

gallery icon
28