Politika
2021. gada 29. aprīlis, 10:19

Sandra Kalniete: ES Covid-19 sertifikātam jākalpo eiropiešu ērtībai

Reklāmas projekts

Jauns.lv

ES Covid-19 sertifikātu sistēma jāievieš ātri un vienoti visās dalībvalstīs, un sertifikātam jākļūst par ērtu un drošu instrumentu, kas ļauj vasaras sezonā atjaunoties ekonomiskajai aktivitātei tūrisma un viesmīlības nozarēs, kā arī nerada jukas cilvēkiem, pārvietojoties starp ES dalībvalstīm, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiropas Parlaments ir būtiski uzlabojis Eiropas Komisijas sākotnējo piedāvājumu par jauno dokumentu un vakar plenārsēdē atbalstītajā regulas projektā prasa ES Covid-19 sertifikātu ieviest uz noteiktu laiku – 12 mēnešiem, precīzi atrunāt dalībvalstu pienākumu līdz ar sertifikāta ieviešanu atteikties no jebkādiem citiem ceļošanas ierobežojumiem, kā arī novērst tiesību ekspertu iepriekš akcentētos riskus par personas datu apstrādi. Nākamais solis sertifikāta ieviešanā būs Eiropas Parlamenta sarunas ar Eiropas Padomi un Eiropas Komisiju, lai vienotos par gala tekstu, kas nebūs vieglas.

Sandra Kalniete norāda: “ES Covid-19 sertifikātam būs praktiska nozīme vien tad, ja dalībvalstis spēs vienoties par kopīgu sistēmu un tās vienotu ieviešanu. Individuāli kritēriji un ceļošanas dokumenti, pie kā strādā atsevišķas dalībvalstis, var novest pie lielām jukām, kas cilvēkiem radīs tikai jaunas neērtības. Mūsu vienots mērķis ir soli pa solim veidot drošu ikdienu jaunajos apstākļos un ES Covid-19 sertifikātam jākļūst par instrumentu, kas ļautu līdzsvarot ekonomisko aktivitāti ar rūpēm par sabiedrības veselību.”

ES Covid-19 sertifikātā tiks iekļauta informācija pēc četriem kritērijiem – persona ir atveseļojusies no koronavīrusa, ir pret to vakcinēta, nesen testēta vai arī cilvēks ieguvis dabisko imunitāti. Eiropas Tautas partijas grupas ieskatā, ES Covid-19 sertifikātam jābūt pieejamam kā digitālā, tā drukātā versijā un ikviens, kam būtu šāds sertifikāts, varētu brīvi šķērsot ES dalībvalstu iekšējās robežas.

Lai paātrinātu ES Covid-19 sertifikāta ieviešanu, Eiropas Tautas partijas grupa atbalsta šī dokumenta ieviešanai noteikto steidzamības procedūru.

“Sertifikāta ieviešana ir svarīga Eiropas Savienības dalībvalstu ekonomikai – tuvojas tūrisma sezona un gandrīz visām ES dalībvalstīm, it īpaši tām, kas atrodas Dienvidu daļā, tūrisms nodrošina būtiskus ienākumus tautsaimniecībā. Ilgstoša politiskā stīvēšanās šajā brīdī aizkavētu eiropiešu iespējas brīvi pārvietoties ES teritorijā un bremzētu iespēju dot jaunu stimulu transporta, tūrisma un viesmīlības nozaru darbībai,” uzskata S. Kalniete.

foto: Publicitātes foto

Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete pārstāv partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, strādā Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejās, Drošības un aizsardzības apakškomitejā, kā arī īpašajā komitejā par ārvalstu iejaukšanos Eiropas Savienības demokrātiskajos procesos, tai skaitā plaši izmantojot dezinformāciju. Deputāte aktīvi darbojas Austrumu partnerības ietvaros, lai sekmētu demokrātiskos procesus tādās valstīs kā Ukraina, Moldova, Gruzija un citas.

Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. Pašlaik labēji centriskajā politiskā grupā strādā 178 deputāti no visām ES dalībvalstīm. Nevalstiskās organizācijas “VoteWatch Europe” reitingā Sandra Kalniete ierindota starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Raksts sadarbībā ar ETP grupu Eiropas Parlamentā