foto: LETA
KPV LV atsauc Vitenbergu no ekonomikas ministra amata
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs
Politika
2021. gada 22. aprīlis, 00:23

KPV LV atsauc Vitenbergu no ekonomikas ministra amata

Jauns.lv

Partijas KPV LV valde trešdien, 21.aprīlī, nolēmusi atsaukt no ekonomikas ministra amata Jāni Vitenbergu pēc tam, kad viņš publiski paziņoja par pievienošanos citai partijai, portālu Jauns.lv informē KPV LV (“Par Cilvēcīgu Latviju”) valdes priekšsēdētāja Ieva Krapāne.

Par šo partijas lēmumu ceturtdien tikšot informēts arī premjerministrs Krišjānis Kariņš.

"Vitenbergs ekonomikas ministra amatā tika deleģēts no mūsu partijas, tāpēc būtu tikai godprātīgi, ja līdz ar publiskiem paziņojumiem par pievienošanos citai partijai viņš paziņotu par amata atstāšanu," norāda Krapāne. "Šādu lēmumu mēs nesagaidījām, tāpēc esam valdē nolēmuši atsaukt viņu no ekonomikas ministra amata." 

Krapāne norāda, ka tas nav bijis viegls lēmums, jo "līdz šim kā partija esam stāvējuši par cilvēku, kuram ticējām un kuru vienmēr atbalstījām grūtos brīžos un sarežģītu un sabiedrībai nesaprotamu lēmumu pieņemšanā".

Krapāne norāda, ka partija pieņēmusi Vitenberga lēmumu ar sapratni un cieņu. Tāpat partijā jau izskatītas jaunu ekonomikas ministra kandidātu iespējas.

Kā norādīts partijas paziņojumā, koalīcijas partiju sadarbības līgums paredz, ka KPV LV ir trīs ministru portfeļi – iekšlietu, labklājības un ekonomikas ministra. "Vienošanās 5.2.7. punkts paredz atbrīvot ministru no amata, ja sadarbības partneris, kas ieteicis šo ministru, rakstveidā paziņojis par ministra atsaukšanu," norāda Krapāne.

Vitenbergs paziņo par partijas maiņu

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, kurš 13.Saeimā tika ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta, izlēmis mainīt partejisko piederību un kļūt par Nacionālās apvienības (NA) biedru.

Vitenbergs ir uzrakstījis iesniegumu par iestāšanos NA, un neoficiāli zināms, ka tuvākajā laikā NA Vitenberga iesniegumu izskatīs.

Politiķis atzina, ka šāds solis apsvērts jau kādu laiku. Vitenbergs nenoliedza, ka, darbojoties gan Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadībā, gan ekonomikas ministra amatā viņam izveidojušies kontakti arī ar citu partiju pārstāvjiem un notikušas sarunas arī par iespēju iestāties kādā citā partijā.