foto: Jauns.lv
Arī Rīgā vairāki desmiti cilvēku pauž atbalstu Krievijas opozicionāram Navaļnijam
Sabiedrība
2021. gada 21. aprīlis, 20:02

Arī Rīgā vairāki desmiti cilvēku pauž atbalstu Krievijas opozicionāram Navaļnijam

Jauns.lv

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā, Antonijas ielā 2, šodien ap plkst. 19 bija sapulcējušies cilvēki, kuri pieprasīja atbrīvot no ieslodzījuma Krievijas opozicionāru Alekseju Navaļniju, novēroja portāls Jauns.lv.

Kā novēroja portāls Jauns.lv, pie Krievijas vēstniecības Rīgā bija sapulcējušies aptuveni 50 cilvēku.

Sastaptie apgalvoja, ka ieradušies individuāli, nevis kāda organizēta piketa ietvaros.

foto: Jauns.lv

Rīgas dome portālam Jauns.lv apstiprināja, ka pikets domē nav saskaņots. Notikuma vietā bija sastopami arī policisti, kuri uzrauga kārtību un epidemioloģisko drošības noteikumu ievērošanu.

foto: Jauns.lv

Krievijā aiztur protestētājus

Kā zināms, masu protesti Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam trešdien tiek rīkoti vairākos desmitos Krievijas pilsētu. Nevalstiskā organizācija "OVD-Info" vēsta, ka policija veikusi kratīšanas un aizturējusi aktīvistus vairāk nekā 40 pilsētās.

Vēl pirms mītiņu sākuma policija veica kratīšanu Navaļnija organizācijas birojos Sanktpēterburgā, bet Maskavā aizturēta viņa līdzgaitniece Ļubova Soboļa un preses sekretāre Kira Jarmiša, ziņo Navaļnija atbalstītāji.

Maskavā aizturēts opozīcijas politiķis Vladimirs Rižkovs, kuram sastādīts protokols par nesankcionētas akcijas organizēšanu, par ko draud desmit diennakšu arests.

Navaļnija atbalstītāji trešdien iecerējuši rīkot masu protestus pēc prezidenta Vladimira Putina uzstāšanās ar ikgadējo runu par stāvokli valstī.

Protesti plānoti vairāk nekā 100 Krievijas pilsētās un tie izsludināti plkst.19 pēc vietējā laika.

Policija brīdinājusi, ka nesaskaņotās protesta akcijas ir nelikumīgas. Maskavā un Sanktpēterburgā drošībnieki ar nožogojumiem un tehniku noslēguši pilsētu centrus. 

Navaļnija atbalsta demonstrācijās janvārī un februārī tika aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Mītiņi beigušies Tālo Austrumu un Sibīrijas pilsētās, kuros pulcējās no dažiem desmitiem līdz vairākiem simtiem cilvēku.