foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
Stāvlaukums aiz "Mēbeļu nama" dienu pēc baisā nozieguma: Bezzubova nāves vietā gulst ziedi un svecītes
Diennakti pēc uzbrukuma Bezzubovam notikuma vietā gulst ziedi un sveces.
112
2021. gada 15. aprīlis, 16:15

Stāvlaukums aiz "Mēbeļu nama" dienu pēc baisā nozieguma: Bezzubova nāves vietā gulst ziedi un svecītes

Jauns.lv

Valsts policijas (VP) izmeklētāji darbu stāvlaukumā aiz tirdzniecības centra "Mēbeļu nams" jau ir pabeiguši. Melnā telts ir novākta un vieta, kur izdzisa uzbrukumu piedzīvojušā futbola aģenta Romāna Bezzubova dzīvība, ir sakopta. Tagad tur gulst sveces un ziedi, kas nolikti mirušā piemiņai, novēroja portāls Jauns.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par to, ka nesen tur risinājās dramatiski notikumi, liecina arī salauztais stāvlaukuma žogs, nolauztais apgaismes stabs un dažas sīkas automašīnas atlūzas.

Dienu vēlāk: vieta, kur Purvciemā uzbruka futbola aģentam Romānam Bezzubovam

14. aprīlī nezināmi uzbrucēji Purvciemā nāvējoši sašāva futbola aģentu Romānu Bezzubovu.

gallery icon
25

Bezzubova automašīna šajā stāvlaukumā nonāca pēc tam, kad, izbraucot no dzīvojamo ēku kompleksa uz Gunāra Astras ielas, viņam ceļu aizšķērsoja noziedznieki "BMW X5" markas automašīnā, kas vēlāk atrasta sadedzināta Mežaparkā.

Pēc notikušā internetā nonāca ieraksts no videonovērošanas kameras, kurā redzams, kā uzbrucēji raida šāvienus Bezzubova virzienā, taču upuris pamanās uzsākt braukšanu. Dažus simtus metru tālāk sašautā Bezzubova vadītais "Volkswagen Touareg" iebrauca stāvlaukumā, kur vīrietis no gūtajām traumām mira.

Īsi pēc cilvēka nošaušanas Purvciemā notikuma vietā darbu veic izmeklētāji

14. aprīļa rītā Purvciemā Rīgā nāvējoši sašauts cilvēks.

gallery icon
73

Slepkavas bija gatavojušies, šāva no automāta

Uzbrucēji, kuri trešdienas rītā nošāva futbola aģentu Romānu Bezzubovu, bija vismaz trīs. Viņi bija gatavojušies un šāva no automātiskā ieroča, trešdien žurnālistiem atklāja Ruks.

Viņš norādīja, ka slepkavība izdarīta citiem apkārtējiem bīstamā veidā, šaujot no automātiskā ieroča, kas šo situāciju padara ļoti, ļoti satraucošu.

Iepriekš izskanēja, ka uzbrucēji bija vismaz divi, tomēr Ruks norādīja, ka arī medijos publicētajā video redzams, ka personu kopā ir vismaz trīs. 

Izsaukumu policija saņēma plkst.7.50, bet plkst.8.03 tika izsludinātas koordinētas darbības, rajona bloķēšana, noziedznieku pārtveršanas pasākumi, iesaistot lielus policijas spēkus un brīvās patruļas Rīgas reģionā, bet pēc padsmit minūtēm - Latvijas teritorijā. Viņš minēja, ka šim noziegumam novirzīti visi pieejamie policijas spēki, vairāki tūkstoši darbinieku.

Ruks atklāja, ka vīrietis tika nogalināts, izbraucot no dzīvojamā masīva uz Gunāra Astras ielu. Noziedznieki viņam aizšķērsoja ceļu, ar automātisko ieroci virzīja mērķtiecīgus šāvienus, pēc kā upuris tika smagi ievainots, taču kādu brīdi varēja turpināt braukšanu. Pēcāk no gūtajiem ievainojumiem cietušais miris.

Ruks apstiprināja, ka viena no versijām, lai gan ne vienīgā, ir tā, ka šī varēja būt pasūtījuma slepkavība.

Tāpat viņš neizslēdz, ka uzbrucēji nāk no ārvalstīm.

Viņš arī sacīja, ka viena notikušā versija ir saistība ar profesionālo darbību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Meklējam motīvu, skatāmies, kāpēc bija jānogalina," sacīja Ruks, norādot, ka otra versija ir personiskie iemesli, personisku attiecību kārtošana. Kurā virzienā skatīties, izmeklēšana parādīs, sacīja policijas šefs.

Vaicāts, vai uzbrukumā varētu tikt izmantota Limbažu pusē pirms dažām dienām nozagtā "BMW X5" automašīna, Ruks norādīja, ka policija pašlaik to izmeklē.

Policijas šefs aicināja cilvēkus nesatraukties, jo noziedznieki vērsās pret konkrētu personu, tāpēc likumsargi uzskata, ka iedzīvotāji ir drošībā, neraugoties uz to, ka ļaundari vēl nav notverti. Ieraugot ko aizdomīgu, policija aicina ziņot policijai. 

"Esam piesaistījusi visus iespējamos spēkus, notikuma vietā strādā labākie kriminālistikas eksperti ar jaunākajām mūsu rīcībā esošajām tehnoloģijām," viņš sacīja, norādot, ka izņemti lietiskie pierādījumi, nopratināti liecinieki, iegūts liels apjoms ar videoreģistratoru datiem. "Darbs notiek ļoti intensīvi, visu pārējo, cik iespējams, esam atlikuši malā," sacīja Valsts policijas priekšnieks. 

Kas ir Romāns Bezzubovs?

foto: Facebook

Bezzubovs tika nošauts 41 gada vecumā – deviņu gadus pēc tam, kad bija beidzis savu futbolista karjeru, kas lielākoties tika aizvadīta Latvijas futbola virslīgā. Kopumā Latvijas spēcīgākajā futbola līgā uzbrūkošā pussarga pozīcijā spēlējušais Bezzubovs aizvadīja 139 mačus, kuros izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem.

Savas karjeras laikā viņš pārstāvēja tādus klubus kā Rīgas “Daugava”, “Jūrmala”, “Jūrmala VV” un pat ambiciozo, bet bēdīgi slaveno Kuldīgas “Venta”, kas, neraugoties uz odiozā īpašnieka Rostislava Štiņa (Latvijā izmantoja vārdu Ross Akmens) grandiozajiem plāniem, ātri vien bankrotēja. Savas karjeras priekšpēdējā sezonā viņš izmēģināja arī veiksmi leģionāra gaitās, kad septiņas spēles aizvadīja Albānijas virslīgas klubā “Bylis Ballsh”.

Pēdējos gados Bezzubovs darbojās kā futbola aģents, pārstāvot “BR-Sport Agency”. Romāna klientu vidū bija tādi pazīstami Latvijas izlases esošie un bijušie spēlētāji kā Vitālijs Jagodinskis, Vladislavs Gabovs un Aleksandrs Fertovs, talantīgie Vladislavs Soloveičiks, Jānis Grīnbergs, Aleksejs Grazjanovs un citi.

Vairāk par Bezzubovu lasi šeit.