112
2021. gada 13. aprīlis, 19:37

Dzērājšoferis pēc avārijas kameras priekšā nekautrējas turpināt malkot grādīgo un atzīst, ka tiesību viņam nekad nav bijis

Bez Tabu, TV3

12. aprīlī Kūku ciemā Krustpils novadā no ceļa nobraukusi un privātmājas nožogojumā ietriekusies automašīna. Tās šoferis TV3 raidījumam "Bez Tabu" vaļsirdīgi atzinis, ka avārijas brīdī bijis pamatīgā reibumā, turklāt viņam nemaz neesot autovadītāja tiesību. Kameras priekšā šoferis arī nekautrējās turpināt malkot grādīgo.

Avarējušās automašīnas "Audi A4" vadītājs Edmunds pastāstījis "Bez Tabu", ka automašīnu tikko kā nopircis viņa draugs, un dzerstiņš sarīkots tieši nozīmīgā pirkuma dēļ. Kopā ar ceļabiedru kopā izdzerti trīs litri šņabja.

foto: Ekrānuzņēmums

Automašīnas pirkumu abi svinējuši pie stūres. "Dzīvi. Piesprādzējušies. Eņģelīši," faktu, ka šoreiz paveicies, komentēja šoferis, kurš nekautrējās kameras priekšā turpināt dzert caurspīdīgas krāsas dziru.

Uz jautājumu, kāds bijis ātrums, vīrietis atbild: "Nu, kādi 150." "Tev tagad tiesības atņems," norāda "Bez Tabu" reportieris. "A man tādu nekad nav bijis," atbild pārkāpējs.

foto: Ekrānuzņēmums

Vīrietis, kurš dzīvo privātīpašumā, kura sēta nu ir sadragāta, stāsta, ka palīdzējis vienam no vīriešiem izkāpt no automašīnas, jo viņš nav spējis pats saviem spēkiem atsprādzēt drošības jostu. 

Par sabojāto sētu Edmunds sola ēkas saimniekam samaksāt.

Varakļānos par 1000 eiro iegādātajam auto ir derīga tehniskā apskate un OCTA polise, noskaidrojis raidījums "Bez Tabu". 

foto: Ekrānuzņēmums

Kā vēlāk atklājusi Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa, dzērājšofera izelpā tika konstatētas 2,9 promiles.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai arī piespiedu darbs, vai naudassods. Par sētas sabojāšanu uzsākts administratīvais process.