Šonedēļ nesola svelmi, lielākajā daļā Latvijas teritorijas būs sauss un saulains laiks
Nedēļas otrajā pusē gaiss iesils arvien vairāk.
Sabiedrība
2015. gada 17. augusts, 12:13

Šonedēļ nesola svelmi, lielākajā daļā Latvijas teritorijas būs sauss un saulains laiks

Jauns.lv

Lai gan šonedēļ gaisa temperatūra necepinās, lielākajā daļā Latvijas teritorijas būs skaits un saulains laiks. Šīs nedēļas dzestrie rīti un vēsie vakari piederēs siltām jaciņām, mīkstiem plediem un siltām tējas tasēm, jo naktis kļūs izteikti vēsas, iespējamas salnas. Tiem, kuri ilgojas pēc lietus savos dārzos, uz nelielu dabas mātes dāsnumu var cerēt Daugavpils pusē dzīvojošie, bet kopumā nedēļa būs sausa un bez nokrišņiem. Visu nedēļu gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, liecina ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

Pirmdien termometra stabiņš turēsies pie + 20 grādu atzīmes. Vietām laiks būs apmācies. Latgales pusē uzpilēs pa kādai lietus lāsei. Pūtīs austrumu-ziemeļaustrumu vējš līdz 5 metriem sekundē. Rīgā naktī un no rīta būs +14 grādi, bet pa dienu gaiss iesils līdz +22 grādiem. Rīta pusē saule slēpsies aiz mākoņiem, bet mākoņi ātri vien klīdīs – pēcpusdiena un vakars būs saules apmirdzēti. Līdzīgs laiks būs arī Latvijas centrālajā daļā un Latgales pusē. Valmierā rīts un dienas lielākā daļa būs mākoņos tīts. Bet uz vakaru mākoņu sega klīdīs. Naktī un no rīta termometra stabiņš noslīdēs līdz +7 grādu atzīmei, dienas laikā iesils līdz +19...+20 grādiem. Daugavpilī naktī un no rīta debesis būs apmākušās. Dienas vidū iespējams neliels lietus. Uz vakaru debesis sāks skaidroties. No rīta un naktī termometra stabiņš turēsies pie +12 grādu atzīmes, pa dienu iesils līdz +20 grādiem. Kurzemes piekrastē lielākajā diennakts daļā debesis būs skaidras bez mākoņiem. Dienas pirmajā pusē gaiss iesils līdz +16 grādiem, dienas laikā temperatūra pakāpsies līdz +20 grādiem.

Otrdien visā valstī būs saulains un skaidrs laiks. Nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu – austrumu vējš līdz 4 metriem sekundē. Rīgā naktī un rīta stundās gaiss temperatūra būs +12 grādi, bet pa dienu saule sasildīs līdz +21 grādam. Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra par pāris grādiem zemāka. Arī Valmierā mākoņu sega būs izklīdusi un visa diena solās būs saules apmirdzēta. Gaisa temperatūra no rīta būs +10 grādi, bet dienā saulīte gaisu iesildīs līdz +18 grādiem. Daugavpilī naktī un rīta stundās gaisa temperatūra +11 grādi, bet dienas laikā pakāpsies līdz +18 grādiem.

Naktī uz trešdienu būs skaidrs laiks. Trešdien arī pa dienu Rīgā pie debesīm spīdēs saule. No rīta gaisa temperatūra svārstīsies +11...+15 grādu robežās, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +20...+21 grāda atzīmei. Pūtīs mērens austrumu vējš līdz 3 metriem sekundē. Kurzemes piekrastē un Latvijas centrālajā daļā tāpat kā Rīgā būs saulains un skaidrs laiks. Gaisa temperatūra no rīta noslīdēs līdz +8 grādiem, dienā pakāpsies līdz +19 grādiem. Nokrišņi nav gaidāmi. Daugavpilī naktī būs skaidrs, un, saulei lecot, saulains laiks, gaisa temperatūra +9 grādi. Turpmākajās rīta stundās pie debesīm parādīsies mākoņi, kuru sega kļūs arvien biezāka – apmācies un mākoņains laiks saglabāsies līdz pat vakaram. Tomēr diena būs patīkami silta - gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka nedēļas otrajā pusē gaiss iesils arvien vairāk. Nedēļas nogalē saule mīsies ar mākoņiem, taču tas netraucēs termometra stabiņam pakāpties līdz +25...+26 grādiem.

Raksts tapis sadarbībā ar gismeteo.lv / Foto: Ieva Lūka/LETA