foto: Juris Rozenbergs
FOTO: atveroties veikaliem, ļaudis stāv rindās pēc apģērba, mēbelēm un mājsaimniecības precēm
Ļaudis trešdienas rītā pulcējas pie veikala "IKEA".
Sabiedrība
2021. gada 7. aprīlis, 12:27

FOTO: atveroties veikaliem, ļaudis stāv rindās pēc apģērba, mēbelēm un mājsaimniecības precēm

Jauns.lv

Beidzoties gandrīz piecus mēnešus ilgajai ārkārtējai situācijai ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, cilvēki 7. aprīļa rītā steiguši virināt pilsētas veikalu durvis, novēroja Jauns.lv.

Īpaši pamanāmas bijušas rindas pie lietoto apģērbu veikaliem un Latvijas tirgū vien pirms dažiem gadiem ienākušā skandināvu mēbeļu milža “IKEA” durvīm.

Cilvēku stāvēšanu rindā, protams, paredz arī atsevišķi vēl joprojām spēkā esošie ierobežojumi, taču arī interese atgriezties veikalos ir ievērojama.

Cilvēki steidz atgriezties veikalos pēc ārkārtējās situācijas beigām

Beidzoties gandrīz piecus mēnešus ilgajai ārkārtējai situācijai ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, cilvēki 7. aprīļa rītā steiguši virināt pilsētas veikalu ...

gallery icon
48

Kā zināms, IKEA Rīga veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru. Tas atrodas pie Rīgas robežas (Biķeru ielā 2, Dreiliņos, Stopiņu novadā) Juglas un Biķernieku ielas krustojumā.

Jauns.lv arī pamanīja, ka gluži kā laikos pirms Covid-19 parādīšanās Latvijā, rindas darba dienu rītos veidojās arī pie lietoto apģērbu veikaliem, tostarp "Humana".

Salīdzinoši mazāk cilvēku virzījās iekšā "Depo" veikalos, kuros ļaudis iepērk visu nepieciešamo mājai, dārzam un remontam.

Te gan jāpiebilst, ka šie veikali zināmā mērā bija pieejamāki arī iepriekšējos mēnešos.

Par ierobežojumu izmaiņām:

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets precizēja Covid-19 saslimstības ierobežošanai nepieciešamos noteikumus, kādi būs spēkā no 7. aprīļa pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Tā kā pēdējās nedēļās vairs nebija vērojams saslimstības kritums, valdība nostiprināja stingrus drošības pasākumus, kurus kopīgi ievērojot ir iespējams piesardzīgi paplašināt izglītības procesu un mazumtirdzniecību klātienē, kā arī privātu pulcēšanos.

2018. gads. Simtiem cilvēku atvēršanas dienā šturmē IKEA veikalu Rīgā

gallery icon
110

Vienlaikus valdība norādīja - ja saslimstība strauji pieaugs, Ministru kabinets var pastiprināt drošības pasākumus un ieviest jaunus ierobežojumus.

Politiķi ir vienojušies par kritērijiem lokdaunam epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās gadījumā. Izstrādātais "D+ koncepts" tiks īstenots gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija Latvijā pasliktināsies tā, kā, piemēram, Igaunijā un citās valstīs, kuras piedzīvo Covid-19 trešo vilni.