foto: LETA
Pie masu vakcinācijas centriem Rīgā veidojas rindas; vietām jāgaida vairāk nekā pusstundu
Cilvēku rinda pie Rīgas Centrāltirgus Gastro tirgus, kurā atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.
Sabiedrība
2021. gada 3. aprīlis, 13:57

Pie masu vakcinācijas centriem Rīgā veidojas rindas; vietām jāgaida vairāk nekā pusstundu

LETA

Šodien Rīgā darbu sāka trīs masu vakcinācijas pret Covid-19 centri, un pie diviem no tiem jau dienas pirmajā pusē veidojušās rindas.

Kā izskatās lielākajā vakcinācijas centrā Latvijā - ATTA Centre Krasta ielā Rīgā

gallery icon
10

Pie lielākā masu vakcinācijas punkta, kas izvietots centrā "Atta", vēl pirms plkst.10 bija izveidojusies vairākus desmitus cilvēku liela rinda.

Šajā centrā darbojās četras reģistrācijas vietas, bet tikai daļa no vakcinācijas kabīnēm. Medicīnas personāls ir ģērbies aizsargtērpos. Gan pie "Atta" centra, gan arī pārējiem vakcinācijas punktiem cilvēkiem tiek mērīta temperatūra.

Ķīpsalas izstāžu centrā atvērts masveida vakcinācijas centrs

gallery icon
16

Ķīpsalas izstāžu centrā izvietotajā masu vakcinācijas punktā rindas neveidojās, process noritējis raiti, lai gan darbojusies vien aptuveni trešdaļa vakcinēšanas kabīņu. Apskatīt procesu bija ieradusies Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča, savukārt kā zemessargs centrā cilvēkus, kam paredzēts saņemt poti, laida iekšā Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Kā izskatās Rīgas Centrāltirgus vakcinācijas centrā?

Šodien Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atvērts vakcinācijas centrs, kurā poti pret Covid-19 varēs saņemt liels skaits galvaspilsētas iedzīvotāju. Medijiem ...

gallery icon
60

Lielāka cilvēku neapmierinātība bija vērojama pie Rīgas Centrāltirgus Gastro tirgus, kur šodien arī darbu sāka masu vakcinācijas punkts. Vakcinācijas process šeit bija iekavējies, kā rezultātā cilvēki rindā pie ieejas bija spiesti pavadīt pat vairāk par pusstundu, turklāt kādu brīdi šiem cilvēkiem bija jāgaida, stāvot lietū. Vēlāk gan ārā tika iznesti daži krēsli, lai uz tiem varētu sēdēt, gaidot savu kārtu.

Cilvēki sūdzējās, ka, lai arī ieradušies laikus vai pat agrāk, viņu potēšanās laiks ievērojami novirzījies no pieraksta laika.

Liepājas, Jelgavas, Jēkabpils un Ventspils lielajās sporta hallēs ierīkotie masu vakcinācijas centri

Sestdien, 3. aprīlī, Latvijas lielākajās pilsētās “kaujas gatavībā" būs B jeb otrā līmeņa masu vakcinācijas centri, kuros poti pret Covid-19 ...

gallery icon
32

Tomēr rinda pie Centrāltirgū izvietotā vakcinācijas centra kādā brīdī izsīka, pie durvīm gaidot vien dažiem cilvēkiem, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, pirmajā masu vakcinācijas centru darbības dienā plānots sapotēt 2800 cilvēkus, aģentūrai LETA pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Masveida vakcinācijas centrs Daugavpilī, Parādes ielā

gallery icon
12

Pašlaik plānots, ka Lieldienu brīvdienās - trīs dienās - ar 12 vakcinācijas vietām tiks sasniegts aptuveni tāds vakcinācijas apjoms, kādu ikdienā līdz šim nodrošinājuši visi 660 vakcinētāji dienā, pauda Strazda.

Šodien plānots veikt vakcināciju 2800 cilvēkiem, turklāt šāds apjoms sasniedzams pie nosacījuma, ja visi, kuri ir pieteikušies un saņēmuši laiku, atnāks.

Strazda informēja, ka šodien turpināsies iedzīvotāju uzrunāšana vakcinācijai lielajos centros - uzaicinājumus no vakcinācijas veicējiem vai īsziņas saņems gan seniori virs 70 gadiem, gan arī iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, tiks vērtas vaļā vēl divas prioritārās grupas.

Lielie centri saņēmuši vakcīnu apjomu 10 000 devu apmērā šīm Lieldienu brīvdienām.

Kā ziņots, šodien darbu sāka masu vakcinācijas centri. Vakar iedzīvotāji pauda sašutumu un satraukumu par no Veselības ministrijas saņemtajām īsziņām ar aicinājumiem vakcinēties, jo brīvdienā saņemta norāde par nepieciešamību pēc ģimenes ārsta nosūtījumu, ko brīvdienās saņemt ir ļoti sarežģīti.

Šodien no plkst.10 būs pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāks arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz plkst.18.

Rīgā, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā izvietotie centri strādās arī svētdien, kā arī pirmdien. Savukārt Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī esošie centri darbosies tikai sestdien.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā "Super Netto", vakcinācijas process sāksies svētdien un turpināsies arī pirmdien. Arī šis centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.