Sabiedrība
2021. gada 17. marts, 06:23

Zināms, kad sāks izmaksāt 500 eiro atbalstu par katru bērnu

Jauns.lv

Atbalstu Covid-19 pandēmijas laikā 500 eiro apmērā par katru bērnu sāks izmaksāt ceturtdien, 18.martā, sociālajos tīklos vēsta labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL; KPV LV).

(Papildināts ar jaunāko informāciju)

Otrais atbalsta pārskaitījums paredzēts piektdien, 19.martā, savukārt trešais - 22. vai 23. martā. Naudu ģimenes savos kontos saņems ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc pārkaitījuma veikšanas, sola ministre.

Aicina nesatraukties, ja sākumā ieskaita tikai vienus 500 eiro

Kā portālam Jauns.lv pastāstīja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras preses sekretāre Iveta Daine, par katru bērnu VSAA veiks atsevišķu maksājumu, piemēram, ja personai ir trīs bērni, tad trīs reizes kontā ieskaitīs 500 eiro.

Tāpat viņa vērsa uzmanību, ka var atšķirties datumi, kurā ieskata atbalstu par katru bērnu. Par vienu bērnu 500 eiro kontā var ienākt vienā dienā, bet par pārējiem - kādā no nākamajām dienām.

Iepriekš VSAA preses sekretāre lūdza vecākus būt saprotošiem, neuztraukties, ka kontā ienācis viens atbalsta maksājums, bet pagaidīt vēl nākamo dienu.

Viņa arī skaidroja, ka izmaksa notiks secīgi pēc bērna dzimšanas gada. Piemēram, ja ģimenē ir 18, 14 un 11 gadus veci skolēni, tad vispirms kontā ieskaitīs 500 eiro atbalstu par vecāko. Pēc tam sekos divi atsevišķi maksājumi par nākamajiem bērniem. Atbalsts netiks summēts, VSAA maksās 500 eiro par katru bērnu atsevišķi.

500 eiro atbalsts netiks ieskaitīts tajā datumā, kad ģimene saņem citus ar bērniem saistītos pabalstus.

Ja bērns piedzimst līdz 6.aprīlim

Savukārt, ja laikposmā no 2021.gada 1.marta līdz 6.aprīlim māmiņai piešķirts maternitātes pabalsts un bērns piedzims līdz 6.aprīlim, tad 500 eiro atbalstu VSAA izmaksās vēlāk - 30 dienu laikā pēc bērna kopšanas pabalsta piešķiršanas.

Atbalsts bērniem un pensionāriem

Jauns.lv jau ziņoja, ka politiķi ir vienojušies ģimenēm ar bērniem pandēmijas laikā izmaksāt 500 eiro par katru bērnu, bet pensionāriem - 200 eiro.

Covid-19 krīzes atbalsts ģimenēm 500 eiro apmērā par katru bērnu tiks izmaksāts par kopumā 364 097 bērniem.