foto: Aculiecinieka foto
"Attapos uz bruģa" - velokurjers, Vecrīgā iebraucot 35 cm dziļā bedrē, izsit priekšējos zobus
Sabiedrība
2021. gada 12. marts, 21:56

"Attapos uz bruģa" - velokurjers, Vecrīgā iebraucot 35 cm dziļā bedrē, izsit priekšējos zobus

Jauns.lv

Piektdien, 12. martā, Vaļņu ielā, iebraucot 34,5 centimetru dziļā bedrē, no velosipēda krita "Wolt" velokurjers Gints. Kritienā vīrietis zaudēja divus priekšējos zobus, guva nobrāzumus, kā arī ārsti viņam noteikuši 10 dienu gultas režīmu, jo, iespējams, gūts smadzeņu satricinājums, pat neskatoties uz to, ka galvā bija uzvilkta ķivere.

"Attapos uz bruģa. Tā bedre gaidīja, kad kāds tajā iekritīs. Pat mašīna tur varētu riteni nolauzt. No sērijas - pats iekriti, pats vainīgs," Jauns.lv stāsta Gints.

Viņš turpina: "Kauli nav lauzti, sasitumi sāpīgi un, protams, vizuālais sabojāts. Tagad arī nevaru strādāt".

Vecrīgā, iebraucot dziļā bedrē, cietis velokurjers

gallery icon
57

Gints Jauns.lv pastāstīja, ka strādā kā pašnodarbinātais, tādēļ darbnespējas lapu nevar paņemt. Viņš gan uzsver, ka visi velokurjeri strādā kā pašnodarbinātie, nevajagot domāt, ka tāda sistēma esot tikai "Wolt" kompānijā. 

Nekādas apdrošināšanas Gintam nav, bet viņš sazinājies ar "Wolt", kas apsolījis tuvākajās dienās ziņot, vai var viņam līdzēt šajā situācijā. 

Vīrietis stāsta, ka, neskatoties uz to, ka kurjeri ir pašnodarbinātie un strādā kā kurjera partneri, viņš no kompānijas dzirdējis kopumā atsaucību citos gadījumos, kad kādam no kurjeriem bijusi problēmsituācija. Šī iemesla dēļ Gints cer, ka "Wolt" nāks pretim un sniegs palīdzīgu roku. 

Negadījumu redzēja vairāki aculiecinieki. Viens no tiem arī izsaucis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), Rīgas pašvaldības policiju un Valsts policiju. Likumsargi arī aizveduši viņam piederošo velosipēdu, kuru viņš nezina, kā atgūt. Zvanījis, bet pagaidām nesekmīgi. 

foto: Aculiecinieka foto

Slimnīcā veiktas pārbaudes, hospitalizācija nav bijusi nepieciešama, bet nozīmēts 10 dienu gultas režīms. 

Gints par notikušo negadījumu Vecrīgā esošās dziļās bedres dēļ apsver konsultēties arī ar kādu juristu. Viņaprāt, šādām 35 centimetru dziļām bedrēm tur nav jāatrodas. Dziļums izmērīts notikuma vietā. 

foto: Aculiecinieka foto

Kā pats norāda, galvā bijusi ķivere, bet bedre bijusi tik dziļa, ka teju apmetis kūleni un atsities tieši ar seju pret bruģi. Sāpot gūtie sasitumi, kā arī, protams, doma par zaudētajiem zobiem. Tagad būšot jāmeklē zobārsts un bedres dēļ jāšķiras no lieliem finanšu līdzekļiem, kurus tagad nemaz nevar gūt, jo būs jāguļ gultā. 

Kāda aculieciniece Jauns.lv stāsta, ka pašu kritiena brīdi nav redzējusi, bet ievērojusi vīrieti, kad tas jau sēdējis peļķē ar asiņainu seju un metis ārā no mutes zobus. Garām braukuši arī citi "Wolt" kurjeri, kuri apstājušies un iedevuši kolēģim salvetes.