foto: LETA
Video: Lembergs ar koferi rokās dodas līdzi policistiem
Notiesātais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kuram piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu, tiek apcietināts tiesas zālē pēc tiesas sprieduma pasludināšanas Rīgas apgabaltiesā.
112
2021. gada 22. februāris, 13:51

Video: Lembergs ar koferi rokās dodas līdzi policistiem

Jauns.lv

Pēc tam, kad pirmās instances pabeidza sprieduma pasludināšanu Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga lietā, viņš tika apcietināts tiesas zālē. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lembergs, kuram pirmajā instancē piespriests piecu gadu cietumsods, apjomīga mantas konfiskācija un 20 000 eiro naudas sods, žurnālistiem pārtraukumu laikā atzina, ka bija gatavs apcietināšanai tiesas zālē, tāpēc līdzi pat paņēmis zobu birsti. 

Par smagiem noziegumiem notiesātais Lembergs pirms apcietināšanas īsu mirkli aprunājās ar dēlu Anriju Lembergu, kuram arī piespriests divu gadu cietumsods, taču viņš netika apcietināts tiesas zālē. 

Aivaram Lembergam piespriež 5 gadus cietumā un apcietina turpat tiesas zālē

gallery icon
137

Lembergu ar koferi rokās pavadīja divi Valsts policijas darbinieki. Izejot pa durvīm, notiesātais vēl atvadījās no žurnālistiem, sakot: "Drīz redzēsimies!", šādā veidā, iespējams, norādot uz to, ka ilgi apcietinājumā viņam nenāksies būt. Iepriekš Lembergs arī pauda, ka lēmums tiks pārsūdzēts. 

Kāpēc apcietinājums? 

Tiesnese Irīna Jansone preses konferencē, skaidrojot spriedumu, atsaucās uz Kriminālprocesa likuma normu, ka tiesa, taisot spriedumu, var piemērot drošības līdzekli apsūdzētajam, ja ir pamats uzskatīt, ka viņš izvairīsies no sprieduma izpildes. Gadījumos, kad par smagu vai sevišķi smagu noziegumu tiesa piespriedusi brīvības atņemšanas sodu, notiesājošs spriedums var būt par pamatu drošības līdzekļa - apcietinājuma - izraudzīšanai.

"Tiesa vērtēja, ka sprieduma izpilde varētu būt apgrūtināta no apsūdzētā puses, ja viņam nebūtu piemērots apcietinājums," uzsvēra Jansone.

Jansone gan vērsa uzmanību, ka drošības līdzekli apcietinājumu var pārsūdzēt tikai kopā ar pilno spriedumu apelācijas kārtībā. Atsevišķi šo drošības līdzekli pārsūdzēt nevar.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās