foto: Edijs Pālens/LETA
KNAB turpina vērtēt iespējamas nelikumības ar Rīgas domes deputātiem piešķirtām bezmaksas stāvvietu kartēm
Bezmaksas stāvvietu karte Jurim Pūcem maksāja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu.
Runā Rīga
2021. gada 20. februāris, 15:09

KNAB turpina vērtēt iespējamas nelikumības ar Rīgas domes deputātiem piešķirtām bezmaksas stāvvietu kartēm

Jauns.lv / LETA

Neskatoties uz neseno amatpersonu sodīšanu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turpina vērtēt informāciju par iespējamām nelikumībām ar citiem Rīgas domes deputātiem piešķirtajām bezmaksas stāvvietu kartēm.

Nesen KNAB lietā par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" maksas autostāvvietas mēneša abonementa izmantošanu piemērojis naudas sodu bijušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP), bijušajam Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājam Edvīnam Balševicam un bijušajam Rīgas domes deputātam Andrim Bačkuram (LA).

Ar minēto lietu nekas nav beidzies, jo KNAB turpina resorisko pārbaudi pēc bijušā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas domes deputāta Druvja Kleina izteikumiem par citiem Rīgas domes deputātiem piešķirto bezmaksas stāvvietu karšu izmantošanu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar KNAB secināto trīs amatpersonas - bijušais ministrs Pūce, Balševics un Bačkurs - nav ievērojušas likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Pārbaudes laikā KNAB secināja, ka toreizējās Rīgas domes amatpersonas Balševics un Bačkurs nodeva trešajai personai - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Pūcem, bezatlīdzības izmantošanai Rīgas domei piederošu mantu - SIA "Rīgas satiksme" maksas autostāvvietu mēneša abonementu.

Tādējādi Rīgas domes amatpersonas rīkojās neatbilstoši ar pašvaldībai piederošu mantu un savā darbībā neievēroja likumā noteiktos ierobežojumus valsts amatpersonām, norāda KNAB.

Savukārt Pūce, pieņemot dāvanu - izmantojot Rīgas domei piederošo maksas autostāvvietu mēneša abonementu -, prettiesiski guva sev labumu un pārkāpa valsts amatpersonai noteiktos dāvanu pieņemšanas ierobežojumus.

KNAB par minētā likuma normu neievērošanu Pūci, Balševicu un Bačkuru saucis pie administratīvās atbildības un piemērojis naudas sodus.

Pūce novembrī paziņoja par atkāpšanos no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.