Mācību gada sākums būs rudenīgs – lietains, mākoņains, vēsāks nekā gribētos
Līdz ar skolas sākumu, siltais laiks teiks ardievas vasarai – debesis arvien biežāk būs apmākušās.
Sabiedrība
2015. gada 1. septembris, 11:11

Mācību gada sākums būs rudenīgs – lietains, mākoņains, vēsāks nekā gribētos

Jauns.lv

Šurp grāmatas uz skolu un jakas ņemam līdz! Tā varētu raksturot pirmo septembra nedēļu, jo līdz ar skolas sākumu, siltais laiks teiks ardievas vasarai – debesis arvien biežāk būs apmākušās, otrdien un trešdien Rīgā sagaidīsim lietu un pērkona negaisu, bet gaisa temperatūra pazemināsies, liecina laika ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

Vārdu sakot, īstais laiks sagatavoties rudenīgiem laika apstākļiem. Nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs, tāpēc, lai mākoņi un lietus neaizēno 1.septembri!

Nakts uz otrdienu

un rīta stundās debesis būs mākoņainas un apmākušās, vietām līs un gaisa temperatūra dienas laikā svārstīsies +18..+22 grādu robežās.

Rīgā

dienas pirmajā pusē lietus nav gaidāms, taču pēcpusdienā, kad ielas būs pilnas ar jaunā mācību gada svinētājiem, sagaidāms lietus un vakarā salūta vietā - pērkona negaiss. Nu, ko – gaidāma iespaidīga pirmā skolas diena! Gaisa temperatūra rīta stundās būs +15 grādi, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies vien par dažiem grādiem līdz +18 grādiem. Jaciņas un lietussargi noderēs! Pūtīs mērens austrumu-dienvidaustrumu vējš ar ātrumu līdz 5 metriem sekundē.

Kurzemes piekrastē

jau naktī sagaidāms lietus, kurš turpināsies arī rīta stundās līdz pat pusdienas laikam. Liepājā dienas pirmajā pusē iespējams pērkona negaiss. Pēcpusdienā mākoņu daudzums pie debesīm mazināsies un starp mākoņiem pavīdēs saule. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās Kurzemes pusē būs +16 grādi, bet dienas laikā iesils līdz +22 grādiem. Vēja brāzmas sasniegs 8 metrus sekundē.

Latvijas centrālajā daļā Valmierā

visu diennakti būs apmācies un saule slēpsies aiz mākoņu segas, vakarā sagaidāms lietus. Gaisa temperatūra dienas laikā turēsies +15...+18 grādu robežās.

Latgalē

naktī un rīta pusē būs apmācies, bet dienas vidū mākoņu sega sāks izklīst un līdz vakaram saule mīsies ar sauli, tomēr lietus un neliels lietus sevi pieteiks visas dienas garumā. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās +25...+16 grādi, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +21 grādam.

Trešdien

lielākajā daļā Latvijas teritorijas, tanī skaitā Rīgā un Liepājā, naktī gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Rīgā

diena būs apmākusies un lietus turpinās līņāt visas dienas garumā. Vien brīžiem starp mākoņiem pavīdēs saules stariņš. Naktī un no rīta gaisa temperatūra +14 grādi, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +20 grādiem. Pūtīs vājš vējš līdz 3 metriem sekundē. Lai gan

Kurzemes pusē - Liepājā

- rīts būs apmācies un lietains, dienas laikā mākoņu sega klīdīs un starp mākoņiem spīdēs saule, tomēr ik pa brīdim sagaidāms neliels lietus. Diennakts temperatūra Liepājā saglābsies +17...+18 grādu robežās. Būs jūtams rietumu virziena vējš, kas brāzmās sasniegs 8 metrus sekundē. Valmierā diena būs apmākusies, lietaina un arī grādu ziņā pieticīga – naktī gaisa temperatūra būs +13 grādi, bet dienas laikā iesils līdz +18 grādiem. Mērens vējš pūtīs ar ātrumu līdz 4 metriem sekundē rīta stundās, bet dienas laikā tas pierims līdz 1 metram sekundē.

Daugavpilī

, atšķirībā no lielākās daļas Latvijas, nakts solās būt bez mākoņiem un nokrišņiem, arī rīts grasās būt saulains, tāpēc termometra stabiņš dienas laikā varētu pakāpties no +14 grādiem rīta stundās līdz +24 grādu atzīmei. Tomēr dienas otrajā pusē arī Daugavpilī debesīs ducinās pērkons un spers zibens, negaisam līdzi nesot lietu.

Ceturtdiena

būs samērā drūms laiks lielākajā daļā Latvijas, izņemot Kurzemes piekrasti.

Rīgā, Valmierā, Daugavpilī

būs mākoņains, apmācies, brīžiem uzlīs neliels lietus. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās būs +13...+16 grādi, bet dienas laikā termometra stabiņš pacelsies līdz +18...+20 grādiem. Pūtīs viegls vējš, brāzmās sasniedzot 3 līdz 4 metrus sekundē.

Liepājā

diena solās būt saulaina, bez mākoņiem un diennakts temperatūra gan naktī, gan dienā turēsies pie +17 grādu atzīmes. Naktī vēja brāzmas sasniegs 7 metrus sekundē, bet dienas laikā vēja stiprums samazināsies līdz 3 metriem sekundē.

Piektdien

– urrā – parādīsies saulains cerību stabiņš! Rīta stundas

Rīgā

būs saulainas, pēcpusdienā pie debesīm savilksies mākoņi un brīžiem uzlīs neliels lietus. Gaisa temperatūra naktī būs +12 grādi, bet dienas laikā paaugstināsies līdz +21 grādam. Pūtīs vājš dienvidu – dienvidrietumu vējš ar ātrumu 2 metri sekundē.

Valmierā

kopumā diena būs saulaina, brīžiem parādīsies mākoņi un nolīs kāda lietus lāse. Gaisa temperatūra naktī būs +11 grādi, bet pa dienu pakāpsies līdz +19 grādiem. Arī Daugavpilī rīts būs saulains, vēlāk apmāksies, tomēr šeit nokrišņi maz ticami. Gaiss iesils no +11 grādiem naktī līdz +20 grādiem dienas laikā.

Kurzemes

pusē diena būs kopumā saulaina. Dienas vidū pie debesīm parādīsies mākoņi, kuri vakarā atnesīs līdzi lietu. Šeit diennakts temperatūra turēsies pie +17...+18 grādu atzīmes. Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka nedēļas nogalē būs mākoņaina, lietaina, gaidāms pērkona negaiss un gaisa temperatūra pazemināsies svētdien dienas laikā līdz +15...+17 grādiem.

Raksts tapis sadarbībā ar gismeteo.lv / Foto: Edijs Pālens/LETA