foto: LETA
"Mikrotīkla" līdzīpašnieku Talliju par nopelniem valsts labā plāno uzņemt Latvijas pilsonībā
IT tehnoloģiju ražotāja SIA "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Džons Tallijs (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Sabiedrība
2021. gada 20. janvāris, 20:22

"Mikrotīkla" līdzīpašnieku Talliju par nopelniem valsts labā plāno uzņemt Latvijas pilsonībā

Jauns.lv / LETA

Saeima rīt, 21.janvārī, lems par ASV pilsoņa, SIA "Mikrotīkls" līdzīpašnieka un valdes priekšsēdētāja Džona Martina Tallija uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV) pastāstīja, ka komisija šodien noslēdza darbu pie jautājuma par Tallija uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Pārbaudot nepieciešamo informāciju, kā arī atzīstot Tallija būtisko devumu Latvijai, viņam nodrošinot darba vietas Latvijas iedzīvotājiem, kā arī nodarbojoties ar labdarību, komisija vienbalsīgi atbalstīja Tallija uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

"Šis nav avansā. Cilvēks nodzīvojis ilgu laiku Latvijā, ir uzņēmējs, maksā nodokļus, nodarbojas ar labdarību," lēmumu pamatoja Judins.

Tallijs ir strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus. Viņš ir SIA "Latnet Serviss" līdzdibinātājs, kas bija viens no interneta pamatlicējiem Latvijā.

Tallijs kopā ar savu biznesa partneri Arni Riekstiņu vairākus gadus pēc kārtas ieņem pirmo vietu Latvijā pelnošāko cilvēku sarakstā - gadā nopelnot vairākus miljonus eiro.

"Mikrotīkls" aktīvi nodarbojas ar labdarību, piemēram, 2015.gadā ziedojot vienu miljonu eiro Bērnu Klīniskajai universitātes slimnīcai. Šis bijis līdz šim lielākais ziedojums slimnīcas vēsturē.

2016.gadā uzņēmums ziedojis vienu miljonu eiro Latvijas Universitātei (LU), bet kopējā uzņēmuma ziedotā summa universitātei sasniedza 1,5 miljoni eiro, kas padara "Mikrotīklu" par vienu no visu laiku lielākajiem LU atbalstītājiem.

Pateicoties uzņēmuma ziedojumam 2015.gada nogalē, LU Fonds 2015.gadā bija atbalstījis 12 universitātes projektus par kopumā 424 000 eiro.

"Mikrotīkls" dibināts 1996.gadā un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmuma 2019.gada finanšu dati vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā tā apgrozījums bija 258,711 miljoni eiro un peļņa - 73,349 miljoni eiro. "Mikrotīkls" vienādās daļās pieder Arnim Riekstiņam un Tullijam.