Sabiedrība
2021. gada 20. janvāris, 15:17

Daugavpilī aculieciniece pamana kāda vīrieša aizdomīgas darbības ar Daugavā peldošām kastēm

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā, 15. janvārī, pēc kādas aculiecinieces ziņojuma policija Daugavpilī konstatējusi Daugavā peldošas kastes ar cigaretēm no Baltkrievijas, ziņo Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Kāda sieviete, dodoties pāri Vienības tiltam, pamanījusi kādu aizdomīgu vīrieti, kurš ar laivu no Daugavas cēlis ārā kastes.

Viņa vērsusies pie Daugavpils pašvaldības policijas, kas nekavējoties ieradusies notikuma vietā. 

Pamanot policistus, vīrietis pametis laivu un aizbēdzis. Sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kastes no upes izceltas. Kopumā tika izņemtas 66 960 gab. cigarešu “Fest” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

foto: Valsts policija

Par doto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

foto: Valsts policija

Savukārt dienu vēlāk, 16.janvārī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, operatīvo pasākumu laikā Daugavpilī konstatēja 1984.gadā dzimuša vīrieša saistību ar nelikumīgu akcīzes preču apriti.

Tika konstatēts, ka vīrietis ar vieglo automašīnu uz privātmājas teritoriju pārved tabakas izstrādājumus – 120 000gab. cigaretes “Premier”. Veicot lietošanā esošās mājas apskati, tik atrasti vēl 100 000 gab. cigarešu “Premier” un 20 000 gab. cigarešu “Queen superslims”. Kopā tika izņemti 240 000 gab. tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par doto faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tikmēr Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas noskaidrojušas 1961.gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti. Veicot administratīvo apskati, tika konstatēts, ka vīrietis savā dzīvesvietā nelikumīgi uzglabā nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienus.

Kopumā tika izņemti 110 litri brāgas un 12 litri kandžas, kā arī alkohola izgatavošanai nepieciešamo ierīci. Par doto faktu uzsākta administratīvā lietvedība.