Novadu ziņas
2021. gada 19. janvāris, 21:40

Nītaurē pazudušā Mārtiņa ģimene lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai atrastu, visticamāk, vīrieša mirstīgās atliekas

Jauns.lv

Nītaurē dzīvojošā Pētersonu ģimene, kura joprojām meklē tēti Mārtiņu, lūdz tuvākās apkārtnes iedzīvotājus pārmeklēt savus īpašumus, tostarp akas, bēniņus, ūdenstilpnes, jo, iespējams, kādā no šīm vietām atrodas vīrieša mirstīgās atliekas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ir iesaistīta policija, brīvprātīgie. Zemessardze ar suņiem neko nevar atrast, jo viņš ir vests mašīnā," TV3 raidījumam "Degpunktā" stāsta Mārtiņa radiniece Kristīne. 

Esot arī aizdomas, ka kāds braucis ar Mārtiņa "Audi" spēkratu vēl pēc nozieguma izdarīšanas. Ja kāds redzējis viņa automašīnu, lūgums sazināties ar policiju. 

foto: ekrānuzņēmums no video
Mārtiņa automašīna.

Iepriekš telefonsarunā ar Jauns.lv pazudušā vīrieša meita Elizabete norādīja, ka pazušanas vakarā, 15. janvārī, kādas netālu no servisa esošas degvielas uzpildes stacijas novērošanas kamerā fiksēta vīrieša automašīna – tā vienkārši pabraukusi garām.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka paveikts smags noziegums. Aizdomas krīt uz konkrētu cilvēku. 

"Valsts policija nekavējoties uzsāka kriminālprocesu pēc krimināllikuma 116. panta, proti, par slepkavību. Aizdomās par iespējamu nozieguma izdarīšanu tika aizturēta viena persona," norāda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Vīrietim piespriests drošības līdzeklis - apcietinājums. Iespējams, ka uzbrukā iesaistīts vēl kāds. 

Nītaures iedzīvotāji ir pārsteigti par notikušo, jo nekas neesot liecinājis, ka Mārtiņam ir bijis kāds ienaidnieks. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka Pētersonu ģimene kopš piektdienas izmisīgi meklē tēti Mārtiņu. Viņš pazuda stundu pirms vakariņām, neko nepaziņojot tuviniekiem. 

Vairākas pazīmes norāda, ka 49 gadus vecajam vīrietim kāds uzbrucis. 

"Mēs domājam, ka nav jāmeklē dzīvs cilvēks, ir jāmeklē kaut kādas asins pēdas," raidījumam "Degpunktā" norāda Kristīne. 

Ģimenei pašu spēkiem bija izdevies izsekot vīrieša mobilā telefona atrašanās vietu. Iegūtie dati norādīja, ka ierīce pārvietojusies pa Cēsu apkārtni. 

"Zināms, ka viņa telefons ir ceļojis no Nītaures pa Asaru ceļu. Tur pa ceļam ir Kārļi, Drabeši, bijis Cēsīs. Tad atpakaļ Nītaurē," teic Kristīne.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.