Politika
2021. gada 19. janvāris, 18:14

Arī pēc precizējumu saņemšanas UR atkārtoti atlicis "KPV LV" 12.decembra sapulces lēmumu reģistrēšanu

Jauns.lv / LETA

Arī pēc saņemtajiem precizējumiem Uzņēmumu reģistrs (UR) lēmis vēlreiz atlikt partijas "KPV LV" 12.decembra sapulcē pieņemto lēmumu reģistrēšanu.

Kā skaidroja UR, iestāde lēmusi vēlreiz atlikt šo lēmumu, jo konstatēts, ka reģistrācijai pieteiktās izmaiņas statūtos un valdes skaitliskajā sastāvā un pārstāvības tiesībās neatbilst iepriekš 6.decembrī veiktajām statūtu izmaiņām.

UR skaidro, ka 6.decembrī pieņemtās izmaiņas ir saistošas pašai partijai no lēmuma pieņemšanas brīža 6.decembrī, bet visiem citiem, tostarp UR - no reģistrēšanas brīža 7.janvārī.

Kā jaunākais termiņš trūkumu novēršanai, lai 12.decembra lēmumus reģistrēšanai varētu iesniegt trešo reizi, ir noteikts 19.aprīlis.

Kā ziņots, pašlaik UR ir reģistrējis 6.decembra sapulcē ievēlēto "KPV LV" jauno valdi. Taču vēlāk, 12.decembra sapulcē ievēlētā valde tam nepiekrīt un aktīvi apstrīd UR lēmumu, lai panāktu, ka 12.decembrī ievēlētie tiktu reģistrēti kā "KPV LV" valde.

Gan 6.decembrī, gan 12.decembrī notika partijas biedru sapulces, kuras var uzskatīt par savstarpēji konkurējošām.

Jau iepriekš janvāra sākumā UR atlika "KPV LV" 12.decembra biedru sapulces vairāku lēmumu ierakstīšanu politisko partiju reģistrā, nosakot 6.aprīli kā termiņu konstatēto nepilnību novēršanai.

UR savā janvāra sākumā lēmumā attiecībā uz lūgumu reģistrēt 12.decembra vairākus lēmumus skaidro, ka grozījumu izdarīšanai statūtos biedru sapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vairāk nekā puse no biedriem, ja statūtos nav noteikts lielāks kvorums. Iestāde saņēmusi 12.decembra biedru sapulces protokola izrakstu, kurā minēts kopējais partijas biedru skaits 426, tātad, lai biedru sapulce būtu tiesīga lemt par statūtu grozījumiem, biedru sapulcē jāpiedalās 214 biedriem.

Protokola izrakstā norādīts, ka biedru sapulcē piedalījušies 217 biedri. Par statūtu grozījumiem "par" nobalsojuši - 151, "pret" - 24, tātad kopā piedalījušies 174 biedri, kas neveido nepieciešamo kvorumu, lai sapulce būtu tiesīga pieņemt lēmumu par statūtu grozījumiem, skaidro UR. Tāpat norādīts uz citiem trūkumiem iesniegtajos dokumentos saistībā ar 12.decembra sapulces norisi.

Jau vēstīts, ka UR reģistrējis "KPV LV" 6.decembra biedru sapulcē lemto, līdz ar to politiskā spēka valdē vairs nav neviena Saeimā ievēlēta politiķa vai ministra. Turpretim Saeimas deputāts Ralfs Nemiro (KPV LV), kurš minētajā sapulcē tika izslēgts no partijas rindām, ir pārliecināts, ka tiks reģistrēts arī 12.decembrī lemtais, kas atcels iepriekšējos lēmumus.

Kā liecina UR dati, pašlaik "KPV LV" valdē ir Toms Andersons, Elita Lazda, Artūrs Vējš, Agnese Zaļakmentiņa, Miks Vizbulis un Raimonds Nipers.

Savukārt 12.decembrī valdē tika ievēlēts Millers, Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Andersons, Māris Možvillo un Nipers. Šajā sapulcē "KPV LV" partija arī lēma mainīt nosaukumu uz "Par cilvēcīgu Latviju".