foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
"Asins traips un apavi miskastē" - Cēsu apkārtnē mīklaini pazudis vīrietis
Tiem, kuru rīcībā ir informācija par attēlā redzamā vīrieša - Mārtiņa Pētersona - iespējamo atrašanās vietu, lūgums zvanīt: 27400235.
Sabiedrība
2021. gada 18. janvāris, 15:46

"Asins traips un apavi miskastē" - Cēsu apkārtnē mīklaini pazudis vīrietis

Jauns.lv

Nedēļu mijā sociālajos tīklos ļaudis dalās ar kādas sievietes – Elizabetes Pētersones – lūgumu palīdzēt, ja ir zināms kas vairāk par viņas bezvēsts pazudušo tēvu Mārtiņu Pētersonu. Iepazīstoties ar notikušā apstākļiem, jāsecina, ka vīrieša pazušanā nudien ir virkne neskaidrību.

“Lūdzu, palīdziet, ar jebkādu informāciju, ko zināt no 15.01.2021. plkst. 18:00 līdz 16.01.2021., kur kāds, ko redzējis! Nītaure, Cēsis, Kārļi –, kopš 15.01.2021. vakara bezvēsts ir pazudis mans tētis Mārtiņš Pētersons. Mugurā ir bijušas pelēkas treniņbikses un plāns džemperis. Jaka nav bijusi un izskatās, ka arī bez apaviem ir pazudis, iespējams, ļoti savainots,” ierakstā “Facebook” aicina Elizabete.

Ar šo stāstu dalījušies jau virs 1500 portāla lietotāju. Telefons saziņai ar pazudušā vīrieša meitu, ja ir informācija par notikušo – 27400235.

Nepārrodas mājās pēc darba

Jauns.lv Elizabete atklāj, ka aizdomas par to, ka varētu būt noticis kas nelāgs, radušās 15. janvāra vakarā.

Mārtiņš, kurš ir autoservisa darbinieks, zvanījis savai sievai ap 17:56 un teicis, ka mājās būs pēc stundas – esot jāpabeidz iesāktie darbi.

“Taču, kā pēcāk uzzināju, noteiktajā laikā viņš mājās nepārradās. Vēl ap pulksten 19:45, kad sieva viņam zvanīja, telefonu neviens nepacēla,” telefonsarunā ar Jauns.lv norāda Elizabete, pazudušā vīrieša meita.

Pēcāk viņa noskaidrojusi, ka ap pulksten 19:05, 15. janvārī kādas netālu no servisa esošas degvielas uzpildes stacijas novērošanas kamerā fiksēta vīrieša automašīna – tā vienkārši pabraukusi garām.

Miskastē apavi un virsjaka, uz grīdas - asins traips

“Pēc tam, kad uzzināju, ka tētis nav bijis mājās visu nakti, 16. janvāra rītā devos uz servisu. Tas bija tukšs, uz grīdas bija asins traips, miskastē iemesti viņa apavi un arī virsjaka atradās šeit. Tas var nozīmēt, ka viņš ir devies projām, vai aizvests bez apaviem un virsjakas,” turpina Elizabete.

Jautāta, vai ir versijas par to, kas varētu būt noticis un vai pazudušajam ir kādi nelabvēļi, sieviete atbild, ka neesot nekādas informācijas, kas pašlaik ļautu izvirzīt pieņēmumus par to, kas noticis. Saistībā ar notikušo ģimene ir vērsusies Valsts policijā (VP).

Policijai ir aizturētais, uzsākts kriminālprocess

VP Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne Jauns.lv informēja, ka policijai esot zināms par notikušo. Esot arī aizturētais.

“Aizvadītajā piektdienā, 15. janvārī, tika saņemta informācija par pazudušu personu. Saņemot informāciju par pazušanas apstākļiem, tika iegūta informācija par iespējamu noziedzīgo nodarījumu pret personas dzīvību un veselību. Valsts policija uzsāka kriminālprocesu pēc KL 116. panta, proti, slepkavību – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Aizdomās par iespējama nozieguma izdarīšanu tika aizturēta viena persona. Šodien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu. Plašāki komentāri izmeklēšanas interesēs šobrīd netiks sniegti,” teikts VP atbildē.

Elizabetei un pazudušā ģimenei esot zināms par VP veikto aizturēšanu, taču neko vairāk ģimene pagaidām paskaidrot nespēj.

Cilvēki vēl aizvien tiek lūgti sazināties, ja rīcībā ir informācija, kas var palīdzēt vīrieša meklēšanas darbos.