foto: LETA
Pucens vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs, jo lēmums par jaunās "KPV LV" valdes apstiprināšanu esot prettiesisks
“KPV LV” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.
Politika
2021. gada 8. janvāris, 17:49

Pucens vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs, jo lēmums par jaunās "KPV LV" valdes apstiprināšanu esot prettiesisks

Jauns.lv

“KPV LV” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens norāda, ka vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs, jo Uzņēmuma reģistra (UR) pieņemtais lēmums par jaunās “KPV LV” valdes apstiprināšanu pēc būtības ir prettiesisks un rada bažas par politisku angažētību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pucens pauž, ka UR saņēma divu atšķirīgu sapulču pieteikumus politiskās partijas valdes reģistrēšanai, bet mistiskā kārtā izvēlējās reģistrēt pirmās - 6. decembra - sapulces lēmumu, ieceļot valdē cilvēkus, kas uz sapulces brīdi vairs nebija partijas biedri, turklāt sapulcē piedalījās vien 60 cilvēku, pretstatā otrai sapulcei, kurā bija biedru kvorums (reģistrējās vairāk nekā 200 biedru).

"Uzņēmuma reģistra pieņemtais lēmums liecina, ka tas kādu mistisku iemeslu dēļ nav bijis savas kompetences augstumos un apzināti ignorējis svarīgus faktus, kas savukārt vedina uzdot jautājumus par iestādes politisku angažētību ar mērķi vājināt partiju pārmaiņu procesa laikā," teic Pucens. 

Viņš skaidro plašāk: "Katrai partijai ir savs nolikums, kādā veidā notiek valdes vēlēšanas. Par pirmo sapulci partijas biedri pat nesaņēma paziņojumu partijas statūtos noteiktā kārtībā, līdz ar to nevarēja piedalīties un paust savu gribu. Ar to arī skaidrojams, kāpēc šajā valdē nav ne Saeimas deputātu, ne arī ministru. Leģitīmā biedru sapulce ar kvorumu notika 12. decembrī, kuras ievēlētā valde visticamāk tiks apstiprināta tuvākajā laikā pēc UR norādīto neprecizitāšu novēršanas, kas vēl vairāk vedina uzdot jautājumu, kāpēc bija nepieciešams uz īsu brīdi apstiprināt prettiesiski ievēlētu valdi". 

Partijas biedrs uzsver, ka šis ir bīstams precedents Latvjas politiskajā vēsturē, jo, neievērojot nolikumu un citu biedru tiesības, var pārņemt varu partijā. Turklāt 6. decembra sapulce notika, neievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus valstī.

Jau ziņojām, ka UR reģistrējis partijas "KPV LV" 6.decembra biedru sapulcē lemto, līdz ar to politiskā spēka valdē vairs nav neviena Saeimā ievēlēta politiķa vai ministra.

Kā liecina UR dati, pašlaik "KPV LV" valdē ir Toms Andersons, Elita Lazda, Artūrs Vējš, Agnese Zaļakmentiņa, Miks Vizbulis un Raimonds Nipers.

Savukārt 12.decembrī valdē tika ievēlēts Rolands Millers, Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Toms Andersons, Māris Možvillo, Nipers un Mārtiņš Bremze.


 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās