Grantu programmas "Atspēriens" jaunajā konkursā būs pieejami 122 000 eiro
Uzņēmēji aicināti pieteikties konkursam līdz 19 oktobrim plkst.12.
Runā Rīga
2015. gada 9. septembris, 18:45

Grantu programmas "Atspēriens" jaunajā konkursā būs pieejami 122 000 eiro

Jauns.lv

Trešdien, 9.septembrī, Rīgas dome sadarbībā ar „Swedbank” izsludināja otro grantu programmas “Atspēriens” konkursu šajā gadā. Tajā pieejamais finansējums jauno uzņēmēju biznesa ideju realizēšanai ir 122 000 eiro, un vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 15 000 eiro. Jaunie uzņēmēji aicināti pieteikties konkursam līdz 19.oktobrim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Mūsdienās savā starpā konkurē gan uzņēmumi, gan pašvaldības, gan augstskolas un arī katrs no mums konkurē darba tirgū ar savām zināšanām un iemaņām. Rīgai, pateicoties veiksmīgas sadarbības ar „Swedbank” rezultātā īstenotajai grantu programmai „Atspēriens”, ir iespēja uzlabot savu konkurētspēju jauno uzņēmēju acīs, piedāvājot līdzfinansējumu uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai. Ceram šajā konkursā saņemt daudz konkurētspējīgu preču ražošanas un pakalpojumu sniegšanas ideju pieteikumu, kas ļaus Rīgai arī turpmāk veiksmīgi konkurēt ar citām Eiropas metropolēm radošuma un uzņēmējdarbības aktivitātes rādītājos,” saka Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Dzintars Balodis.

„Mēdz teikt, ka, ja par kādas biznesa idejas īstenošanu valda vienprātība, tad ir jau par vēlu to realizēt. Tāpēc šoruden jaunajā konkursā ceram sagaidīt drosmīgas idejas, kuru īstenošanai piešķirt finansiālu atspērienu. Jo grantu programmas ir viens no finansējuma veidiem, kas ir piemērots tieši jaunām, drosmīgām, un tai pašā laikā pārdomātām idejām. Tieši tāpēc “Atspēriens” ne tikai sniedz iespēju gūt finansiālu atbalstu, bet arī jauniem uzņēmējiem tik nepieciešamo pieredzi un zināšanas. Aicinu topošos un jaunos uzņēmējus apmeklēt „Swedbank” un Rīgas domes organizētos seminārus un izglītojošos pasākumus pieteikumu sagatavošanai, kā arī pieredzes apmaiņai “Atspēriena” mentoru kluba ietvaros,” jaunos uzņēmējus iedrošina „Swedbank” valdes loceklis Reinis Rubenis.

Lai Rīgas uzņēmējus un jaunos uzņēmējdarbības sācējus iedvesmotu izmantot pastāvošās atbalsta programmas, kā arī rosinātu diskusijas par pilsētas konkurētspēju, Rīgas dome un Swedbank Business Network sadarbībā ar DEMOLA Latvia 24.septembrī organizē konferenci „Kā būt konkurētspējīgam Rīgā? Biznesa atbalsta programmas un veiksmes stāsti”. Konferencei iespējams reģistrēties vietnē http://www.registration.lv/atsperiens 1.oktobrī jaunie un topošie uzņēmēji ir aicināti apmeklēt „Swedbank” un Rīgas domes organizēto semināru par finanšu plānošanu.

Konkursam, atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Konkursa pieteikumus izvērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko  un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana) informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un būvniecība.

Uzņēmējiem, kas saņems augstāko punktu skaitu, tiks izteikts piedāvājums slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Programmas laikā tiks daļēji (līdz 80%) atbalstīti tādi jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveides, telpu īres un labiekārtošanas izmaksas u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms noteikts 15 000 eiro apmērā.

Uzņēmēji aicināti pieteikties konkursam līdz 19 oktobrim plkst.12. Konkursa pieteikumus jāiesniedz Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV-1050, 308. kabinetā. Informācija par semināriem un plašāka informācija par grantu programmu pieejama: www.atsperiens.lv, kur sadaļā „saistītie dokumenti” iespējams lejupielādēt konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas.

Grantu programmas „Atspēriens” aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī sociālajā vietnē Twitter – kontā @Atsperiens un Facebook.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA